Za dva do tri tjedna Srednja škola Pakrac imat će lift koji će horizontalno povezivati sve tri etaže zgrade. Montaža lifta motivirana je lanjskim dolaskom u gimnazijsko odjeljenje učenice s invaliditetom koja se kreće samo uz pomoć invalidskih kolica. No ona nije razlog ugradnje lifta jer uvijek postoji mogućnost da se u dogledno vrijeme pojave drugi takvi učenici kojima tjelesni hendikep u suvremenom društvu ne smije otežavati školovanje. U regiji malo koja škola ima takozvanu rampu za osobe s invaliditetom i mogućnost neograničenog kretanja po školskoj zgradi osobama s invaliditetom lako može biti razlog da na školovanje u Pakrac dođu i takve osobe iz okolnih gradova.

Ove školske godine su za njeno gimnazijsko odjeljenje rad su organizirali na način da su raspored sati napravili tako da tri dana u tjednu imaju nastavu isključivo u kabinetima u prizemlju, a dva dana u tjednu u kabinetima na katu, a pristup učenici s invaliditetom su osiguravala dva domara. Od idućeg mjeseca dostupni će joj biti svi prostori u školskoj zgradi.

Montaža staklene kupole po kojoj će se lift kretati je završena na vanjskom zidu uz sjeverni (do dvorane) ulaz u školu. U lift će se ulaziti iz školskog hola u dijelu ispod stepeništa.

Vrijednost investicije je oko 500.000 kuna pri čemu je 400.000 osigurala Požeško-slavonska županija, a ostatak sama Škola.