Pakračku gradsku upravu, točnije ured gradonačelnice, jučer je posjetila Sara Marin - nedavno izabrana dječja gradonačelnica - i od svoje „kolegice“ Anamarije Blažević doznala što je to usvojeno od ideja i prijedloga s osnivačke sjednice Dječjeg gradskog vijeća održanog sredinom veljače ove godine.

„Kako smo vam tom prilikom obećali, razmotrili smo vaše želje i danas ti sa zadovoljstvom mogu reći da krećemo s izradom dječjih igrališta. U planu su tri, najveće će biti ono pod Kalvarijom koje će dobiti potpuno novu opremu i rekvizite, a uz to ćemo opremit i jedno na Gavrinici te ono iznad pakračke „akademije“, rekla je Blažević te dodala kako se nada da je to dokaz da i odrasli uvažavaju i usvajaju sugestije, prijedloge i želje svojih najmlađih sugrađana.

Sara je ovom prilikom doznala da su u planu i neki drugi društveni sadržaji interesantni mladima pa su tako spomenuta i dugo čekana dva teniska terena na budućem Sportsko-rekreacijskom centru, a već je u izradi i nacrt za budući skejt-park izrađen po svim standardima i opremljen adekvatnom podlogom.

Mlada gradonačelnica Marin je zahvalila gradonačelnici i najavila skoru „radnu“ sjednicu DGV na kojem će izvijestiti o učinjenom, ali i javiti gradonačelnici o novim idejama i željama malih vijećnika.