Preventivno - represivna akcija nadzora bicikla, mopeda i motocikala u provedbi djelatnika policijske uprave Požeško - slavonske održana je danas u Pakracu, a tom su prilikom policajci uz kratku usmenu edukaciju biciklistima dijelili reflektirajuće prsluke i naljepnice. Akcija se provodila na području cijele policijske uprave, a u Pakracu je kratko boravila i glasnogovornica PU Ivana Radić.

Ovo je akcija povodom nadolazećih ljepših dana koji sami po sebi uzrokuju pojavu sve većeg broja vozača bicikala i mopeda kao sudionika u prometu. Statistika kaže da je u prva tri mjeseca bilo 114 prometnih nesreća uz 8 teško i 27 lakše ozljeđenih osoba.  To je porast u odnosu na prošlu godinu. Problematika ove kategorije sudionika u prometu je neadekvatno upozorenje na svoju prisutnost u prometu kroz propisanu opremu, naročito u uvjetima smanjene vidljivosti. Stoga danas simbolično dijelimo reflektirajuće prsluke i naljepnice, ali upozoravamo ovu kategoriju i što znači imati tehnički ispravan bicikl ili moped. To podrazumijeva prednje bijelo svijetlo, zadnje crveno svijetlo, kočnice prednje i zadnje, uređaj za davanje zvučnih signala, "mačje oči" na prednjem i zadnjem kotaču te pedalama kako bi bio što uočljiviji u prometu.

Kazne za prometne prekršaje biciklista su od 500 kuna na više, a primjerice - kažnjivo je i voziti bicikl sa slušalicama u ušima, što je posebno primijetno kod mladih vozača.