Za sportsku zajednicu Grada Pakraca, lanjska godina, treće u njenom radu, bila je vrlo značajna jer su polovinom godine preuzeli upravljanje nad gradskom sportskom dvoranom, ali i njihova četiri zaposlenika. Time je Zajednica nastavila ispunjavati jednu od temeljnih zadaća radi čega je osnovana, - upravljanje sportskim objektima. No to je donijelo i određenih financijskih teškoća jer je dvorana preuzeta u dijelu godine (ljeto) kada nema prihoda, a plaća zaposlenicima se mora isplatiti što je izazvalo poremećaj u transferu novca iz gradskog proračuna prema klubovima koji su umjesto planiranih 645.000 kuna dobili 583.000, istaknuo je Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice u izvješću o radu koji je sinoć podnio Skupštini.

Kako je rekao Delihodžić iako radi treću godinu uz stalne pomaka, još nije preuzela sve planirane funkcije, a cilj je da se sportskim udrugama preko Zajednice osiguraju osnovni uvjeti rada što podrazumijeva osiguravanje prijevoza na utakmice, plaćanje sudaca, delegata, kotizacije, vođenje računovodstva kako bi amateri u udrugama se mogli posvetiti isključivo radu, treniranju i sportskim rezultatima.

Iz financijskog  izvješća je vidljivo da je Zajednica lani prihodovala 957.000 kuna od kojih je 688.000 osigurano u gradskom proračunu, oko 200.000 su prihodi  dvorane, 74.000 prihodi  kuglane te oko 15.000 ostali prihodi.

Istovremeno je potrošeno 923.000 kuna, najviše već spomenutih 583.000 su transferi prema klubovima, 162.000 za plaće, te oko 180.000 ostalih troškova među kojima i nabavka dugotrajne imovine u vrijednosti 46.000 kuna.

Na skupštini je od 17 klubova koji čine zajednicu bilo prisutno 13 izaslanika što je pokazatelj da je Zajednica ozbiljno prihvaćena i da postaje uvažavana institucija. Oni su izvješća prihvatili jednoglasno i bez puno rasprave.

Gradonačelnica Anamarija Blažević je naglasila da Zajednica polako ostvaruje ciljeve radi kojih je osnovana jer nakon jednogodišnjeg iskustva dobrog održavanja kuglane, sada imaju i polugodišnje takvo iskustvo u sportskoj dvorani. Veseli ju što vidi da se posao odrađuje timski, ali da se od osnutka zajednice popravljaju i rezultati koji postižu naše momčadi i pojedince. Naglasila je da je Grad uvijek naročito zainteresiran za rad s mladima.

U raspravi najčešći su spominjani razni sportski tereni i objekti pa je tako gradonačelnica najavila da će do kraja godine Pakrac dobiti dva teniska terena.

Tajnik Zajednice Denis Relota u planu rada za ovu godinu, osim općih mjesta, podastro je i planirani razrez 660.000 kuna po klubovima koji će što pojedinačno, što u suradnji sa Zajednicom tijekom 2017. godine uz redovna natjecanja organizirati i 9 manifestacija (kuglanje, streličarstvo, mali nogomet, nogomet, ribolov, motocross) na kojima se planira sudjelovanje bezmalo tisuću različitih natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva.