Goran Labus, dogradonačelnik Grada Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine za istu dužnost uz podršku svoje stranke Demokratski savez Srba kandidirat će i na  predstojećim lokalnim izborima. Najavio je to 11. travnja u Kraguju prilikom prezentacije projekta sanacije  i opremanje društvenog doma u Kraguju koji je proveden uz donaciju američkog veleposlanstva  i Grada Pakraca koji je uložio oko  30.000 kuna.

Nastavak je to, kaže Labus, revitalizacije infrastrukture u naseljima nastanjenim pretežno građanima srpske nacionalne manjine. Danas je stanje takvo da se na istočno područje ulaže  između trećine i četvrtine gradskog proračuna namijenjen održavanju infrastrukture, vodovoda, električne energije.

„U 4 godine  mog mandata  iz gradskog proračuna na održavanje infrastrukture, vodovoda, električne energije, održavanje groblja i slično utrošeno je više od 500.000 kuna. Direktna ulaganja  Hrvatskih voda na sanaciji mostova i vodotoka  iznosila su 280.000 kuna, Hrvatskih šuma na sanaciji mostova i nerazvrstanih putova u iznosu od 96.000  kuna i Komunalca koji je uložio oko 120.000 kuna na uređenje groblja Gavrinica, ne računajući redovno održavanje. Dakle na sanaciju i revitalizaciju infrastrukture uloženo je u 4 godine preko milijun kuna.“

Postignuti rezultati i nivo suradnje sa lokalnom, regionalnom politikom, gradskim i državnim službama i ostalim institucijama u ove protekle 4 godine otvaraju nužnu potrebu da se proklamirana politika predstavljanja srpske zajednice u predstavničkom tijelu nastavi u kontinuitetu.

Kao rođeni Pakračanin smatram da mogu osjetiti probleme grada, naročito manjinskih, te dodatno pridonijeti njegovom boljitku. Rođen sam u Pakraca i osim razdoblja školovanja na fakultetu cijeli život proveo sam u Pakracu. Radio sam u SDF do 2013 godine, predstavio se kandidat DSS.

Labus je najavio da će u predizbornoj kampanji predstaviti i ostale rezultate svog četverogodišnjeg rada, kao i program za naredno razdoblje.