U Pakracu je danas boravilo izaslanstvo HNK „Hajduk“ iz Splita u kojem su bili Nikica Krnić, član Nadzornog odbora splitskog kluba i Krešimir Gojun, voditelj njihove akademije. Oni su obišli pakrački nogometni stadion na kojem su se sastali s Marijanom Prohaskom, predsjednikom i Slavkom Vuićem, članom uprave pakračkog „Hajduka“.

Splitski nogometni klub je pokrenuo inicijativu suradnje s imenjacima iz Hrvatske. Prema prvim razgovorima suradnja bi se prvenstveno odnosila u mladim kategorijama, a Splićani su spremni organizacijski i stručno pomoći u radu s mladim nogometašima, mada nisu isključena niti drugi oblici suradnje poput gostovanja prve momčadi, češćih međusobnih komunikacija i ostalo.

Predstavnici pakračkog Hajduka su pozdravili ovu inicijativu iskazavši spremnost da surađuju s puno poznatijim imenjakom iz Splita i ostalim klubovima iz Hrvatske s kojim dijele ime.

Ovo je peti klub koji su Splićani posjetili a da pri tom nosi ime Hajduk. Narednih dana još trebaju obići u Hrvatskoj 15-tak takvih klubova nakon čega će izraditi izvješće i program suradnja što bi trebao biti polazni korak u nastavku realizacije ove inicijative.

Prilikom posjete pakračkom gradskom stadionu izrazili su zadovoljstvo onim što su vidjeli i istakli da su ovo ponajbolji uvjeti za rad koje su vidjeli obilazivši po Hrvatskoj klubove koje u svom nazivu nose ime Hajduk i za koje pretpostavljaju da su ime klubu dobili po svom najpoznatijem prethodniku, osnovanom 1911. godine te su izrazili spremnost  da za dvije godine  sudjeluju u obilježavanju stote obljetnice pakračkog Hajduka, vjerojatno po starosti najstarijeg nogometnog kluba s tim imenom poslije splitskog.