banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Pakrac i Lipik bili su danas domaćini 8. Međužupanijskog natjecanja  ekipa mladeži Hrvatskog crvenog križa u pružanju prve pomoći za područje Vukovarsko-srijemske, Slavonsko-brodske i Požeško-slavonske županije. Oko 240 učesnika od kojih 130 natjecatelja iz gradskih društava iz Vukovara, Iloka, Županje, Sl. Broda, Nove Gradiške, Vinkovaca, Požege i Pakraca natjecalo se je u 4 teoretska testa te dvije praktične vježbe pružanja unesrećenima prvu pomoć. U kategoriji srednjoškolaca pobijedila je ekipa GD CK Vinkovci, a u kategoriji osnovaca  ekipa GD CK Nove Gradiške i oni će na državno prvenstvo.

Pakrački GD CK je nakon ranije održanog izlučnog natjecanja sve tri naše osnovne škole predstavljala ekipa OŠ Lipik koja je osvojila osmo mjesto, ali će svejedno za nagradu na desetdnevno besplatno ljetovanje u odmaralište „Cvrčak“ na Viru. Za ekipa GD CK Pakrac nastupili su lipički osnovci: Niko Kozić, Lea Jurjević, Lovro Olivier, Aleksandar Blažević, Mihovil Hihlik i Vanessa Wagner uz mentoricu Vlatku Jergović.

Natjecanje je održano u lipičkoj osnovnoj školi, a podjela nagrada i priznanja kao i završno druženje u restoranu pakračkog KTC-a.

Prije početka natjecanja, na svečanosti otvaranja, učesnicima su dobrodošlicu i uspješni natjecateljski dan poželjeli Danijel Pavlović, ravnatelj GD CK Pakrac, Klaudija Kovač, ravnateljica OŠ Lipik, gradonačelnici Pakraca i Lipika  Vinko Kasana i Anamarija Bležević  te dožupan Ferdinand Troha koji je i otvorio natjecanje.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić