Tradicionalna humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“, koju danas diljem Hrvatske u 110 gradova i općina provode članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, obilježena je i u Pakracu. Pakračani su u prijepodnevnim satima imali priliku kupiti tulipan i tim putem pomoći u prikupljanju sredstava za rad Zaklade Ana Rukavina.

Akcija se na području Hrvatske odvija sedmu godinu zaredom, Pakracu je ovo peta po redu, a cilj joj je poduprijeti Zakladu Ana Rukavina kako bi svojim radom pridonijela razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Zaklada Ana Rukavina je pokrenuta 2006. godine, a u Registru se trenutno nalazi 53.302 potencijalna darivatelja, od čega je tipizirano 51.024 uzorka. Do današnjeg dana Zaklada je spasila 67 života, što je u odnosu na prošlu godinu osam života više, a i konstantan je porast darivatelja krvotvornih matičnih stanica, rekla nam je Mihajla Pavković, predsjednica Foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije.