banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Tomislav Stokić novi je predsjednik, a Ilija Turković novi zapovjednik Vatrogasne zajednice područja Pakrac – Lipik, odlučeno je na izbornoj skupštini održanoj 7. travnja u Vatrogasnom domu Antunovac. Zamjenik Stokiću bit će dosadašnji predsjednik Damir Colosetti, dok će desna ruka Turkoviću biti novoimenovani dozapovjednik Ivan Zeman. Tajnik je ostao nepromijenjen pa će tu funkciju kao i dosad obavljati vrijedni Zlatko Zerdin.

Osim izbornog karaktera skupština je imala i onaj izvještajni pa je dosadašnji zapovjednik, a budući predsjednik Zajednice Tomislav Stokić podnio izvještaj o radu u 2016. godini iz kojeg je vidljivo da je na području Pakraca i Lipika odrađena 141 intervencija kroz koje je sanirano 19 požarnih incidenata, 113 tehničkih izlazaka uz tek jednu lažnu dojavu. Stokić je izvijestio i o strukturi operativnog članstva te o stanju vatrogasne tehnike. Osim aktivnosti vezanih za uzbunjujuću vatrogasnu sirenu Zajednica je prošle godine organizirala i združenu vatrogasnu vježbu s 15 društava kod domaćina DVD Antunovac, te provela vatrogasne natjecanje mladeži održano u rujnu uz pomoć DVD Gaj. Sudjelovalo se i na državnom natjecanju u Puli u dva navrata, a sve to uz financijsku pomoć gradova Pakraca i Lipika.

Financijski dio priče iznio je tajnik Zlatko Zerdin kroz koji su prihodi Zajednice od 873.878 kuna obrazloženi do posljednje lipe kao i rashodi koji za proteklu godinu iznose 827.872 kune.

Skupštini su nazočili i gradonačelnici Pakraca i Lipika Anamarija Blažević i Vinko Kasana koji su ovom prilikom pohvalili aktivnosti Zajednice te najavili nastavak suradnje koja bi s novim vodstvom trebala biti, kao i do sad, na vrlo visokom nivou. Financijski moment ostat će nepromijenjen uz konstataciju gradonačelnika oba grada da vatrogastvo uživa određene prioritete što se u budućnosti neće mijenjati.

„Zajednica i Grad kroz godine odlično funkcioniraju i surađuju pa očekujem i od novog vodstva da nastavi već utabanom stazom suradnje. Na području naših gradova imamo odlično vatrogastvo pokraj kojeg mi građani možemo mirno spavati. Oni su respektabilna snaga kako u ljudstvu, tako i u tehnici što su više puta dokazali u proteklom razdoblju i na tome čestitam“, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Njegova pakračka kolegica Anamarija Blažević je dodala: „Složit ću se s kolegom Kasanom i dodati da sam ponosna što se na svakom koraku ističe naša Vatrogasna zajednica koja je korak ispred ostalih u županiji i to po svim osnovama. No, za ovako dobar status Zajednice zaslužan je i dobar rad u lokalnim vatrogasnim društvima. Po pitanju dobre opremljenosti ne smijemo zaboraviti naše prijatelje iz Tirola Petra Logara i društvo koji u tome itekako imaju svoje prste. Dogodine nas čekaju i neke obljetnice vatrogasnih društava - 90 godina slavi DVD Prekopakra, a 140 godina DVD Pakrac. Prilika je to koju ćemo iskoristiti za neke kapitalne investicije“.

Čestitke novom rukovodstvu uputio je i Željko Petrović ispred Vatrogasne zajednice požeško – slavonske županije zaključivši da je Zajednica svojim radom do zadnje kune opravdala značajna sredstva uložena od strane gradova Pakraca i Lipika. Novi predsjednik Tomislav Stokić je u svom prvom obraćanju s mjesta predsjednika Zajednice poručio da se tzv. politički zamišljene  i  u posljednje vrijeme potencirane granice moraju obrisati i pozvao da kroz zajedništvo svi pridonesu jačanju vatrogasnog temelja na području Pakraca i Lipika.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić