Danas i naredna dva dana obilježavaju se Dani bez dnevnika u Srednjoj školi Pakrac kojima je krovna tema buđenje, a odnosi se na buđenje života, prirode, proljeća i svijesti. Sudjeluju učenici svih usmjerenja pod mentorstvom svojih profesora. Cilj ovogodišnjih Dana bez dnevnika je kroz tridesetak radionica učenicima približiti važnost recikliranja i racionalnog korištenja i raspolaganja prirodnim materijalima te održivi razvoj. Organizatori su profesori zdravstvene grupe predmeta Jelena Ivanović, Jelena Tomac Jovanović, Ana Relota, Mario Tušek, profesor tjelesne i zdravstvene kulture te Anita Dašek, pedagoginja, a začetnica ideje ovogodišnjih Dana bez dnevnika je Mira Radanović, profesorica kemije.

Prvog dana ove manifestacije  su srednju školu posjetili osmaši  iz Pakraca, Lipika, Daruvara, Dežanovca i Sirača. Pakrački su ih profesori proveli kroz radionice, a iskoristili su priliku predstaviti im profesore, školu i smjerove koje ona nudi, pokazati učionice te ih pobliže uputiti u funkcioniranje obrazovanja s ciljem da ih privole  upisati nastavak školovanja  u Srednjoj školi Pakrac. Na štandovima u holu posjetitelji su imali priliku razgovarati i s učenicima gimnazije, građevinskog, fizioterapeutskog i medicinskog smjera, koji su im dali savjete i s njima podijelili  iskustva iz učeničke perspektive.

Blanka Brkašić, profesorica hrvatskog jezika, za osnovnoškolce je pripremila kratku predstavu koju je u školskoj knjižnici izvodila dramska skupina. Saša Radulović, aromaterapeut iz Zagreba, održao je predavanje na temu „Primjena aromaterapije u školi.

Za sutra su predviđene sportske aktivnosti koje će biti organizirane u sportskoj dvorani, a natjecat će se učenici ekipirani po usmjerenjima i grupa profesora. Nagrada je izlet na koji će otići pobjednici sportskog natjecanja te ovogodišnji nagrađeni učenici koji su se u nastavi istaknuli svojim radom, zalaganjem i znanjem.

U petak će se, od 12 do 14 sati u holu Škole, održati prodajna izložba gdje će učenici po simboličnim cijenama prodavati svoje rukotvorine koje su izradili na radionicama, a sav prikupljeni prihod Škola će donirati za školovanje učenika u Africi.