Sudjelovanje u obilježavanju obljetnica značajnih događaja iz Domovinskog rata na području Pakrac i Lipika, ali i u Sl. Brodu, Glini, Vukovaru, Bačinu bile su glavne aktivnosti Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije. Pri tom ponajviše pažnje uobičajeno poklanjaju obilježavanju sjećanja na logor Bučje i Stara Gradiška gdje je bila zatočena većina njihovih članova, izvijestio je o lanjskom radu predsjednik  Dinko Miovec na skupštini Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije što je održana jučer.

Pored toga sudjelovali su u radu središnjice u Hrvatskoj, učestvovali na sportskim igrama, ali je Miovec sudjelovao i na konferenciji u Sarajevo posvećene nestalim osobama na području bivše države.

Za te aktivnosti potrošeno je lani 23.000 kuna od čega su 17.000 u podjednakim omjerima osigurali proračuni gradova Pakraca i Lipika, odnosno Županije.

Slične aktivnosti predviđaju i ove godine. Iako udruga ima županijski karakter i članove iz većine jedinica lokalne samouprave županije, njen rad u 2016. godini financijski su pomogli samo gradovi Pakrac i Lipik. No unatoč tome za ovu godinu su u planu sredstva u visini od 35.000 kuna u čijem prikupljanju su predviđeni proračuni svih jedinica lokalne samouprave s područja Županije

Udruga je osnovana 1995. godine kada je imala 105 članova. Danas ih ima 43, pri čemu je od osnutka umrlo njih 33, izvijestio je Miovec.

Na skupštini je više članova postavljalo pitanja vezana uz svoje privatne probleme što ukazuje da položaj civilnih invalida rata još uvijek nije jasno zakonski riješen.

Rad udruge i održavanje skupštine pozdravili su Marijan Širac ispred Grada Pakraca, Slobodan Katunar ispred Grada Lipika, Ferdinand Troha ispred Požeško-slavonske županije te Jasna Jug ispred Zajednice zatočenih i nestalih osoba RH.