Promjena nema - u naredne četiri godine predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pakrac bit će Ilija Turković st. dok će zapovjednik biti Ilija Turković ml. - najvažnija je odluka s izborne skupštine DVD-a Pakrac, koja je u nazočnosti više od 150 uzvanika održana 1. travnja u pakračkoj Gradskoj vijećnici. Starijem Turkoviću ovo je treći mandat u nizu na mjestu predsjednika, dok mlađi Turković kao zapovjednik postrojbe pakračkih vatrogasaca ulazi u svoj drugi vezani mandat.

Turković mlađi podnio je izvještaj o radu Društva u protekloj godini iz kojeg je vidljivo da su pakrački vatrogasci, osim svojih osnovnih djelatnosti u kojima su imali 11 požarnih i 59 tehničkih intervencija, nerijetko bili podrška i potpomažući faktor u organizaciji raznih priredbi na području grada. Nemali broj radnih sati utrošili su na tzv. ostale usluge koje podrazumijevaju između ostalog rad s autoljestvama, razna ispiranja pod visokim tlakom sve do ispumpavanja bunara, a sveukupno je bilo 177 takvih događaja. Turković je naglasio da su zadovoljni odazivom ljudstva na intervencije. Kao svako ozbiljno društvo i oni se aktivno bave podmlatkom pa danas u društvu, koje ima 128 članova, djeluje i dvadesetak mladih koji su redovni sudionici edukacijskih vježbi i natjecanja mladeži.

S financijama stoje solidno, vidljivo je to iz financijskog izvješća koje je podnijela tajnica Tatjana Luketić prezentirajući godišnje prihode od 537 tisuća kuna naspram rashodima koji su šezdesetak tisuća manji.

Kakav ugled i status uživa DVD Pakrac, posvjedočila je i do posljednjeg mjesta popunjena Gradska vijećnici u kojoj su na subotnjoj skupštini svoje mjesto pronašle delegacije više od trideset vatrogasnih društava.

Jasno, riječi potpore uputila je i Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica i sama članica DVD-a Pakrac, koja je pozdravila dosadašnju suradnju i naglasila „ostale aktivnosti“ koje pakrački vatrogasci obavljaju. Osim osnovnih djelatnosti, izlazaka na opožarena područja i tehničke intervencije, posebno je raduje suradnja s ostalim pakračkim udrugama, stajanje na raspolaganju njima, ali i građanima Pakraca, pa ih je u šali nazvala i „malim“ komunalnim pogonom. Osvrnula se i na skoru 140. obljetnicu Društva te dodala da se tako visoke brojke trebaju dostojanstveno obilježiti.

Ispred Vatrogasne zajednice Požeško – slavonske županije prisutne je pozdravio predsjednik Željko Petrović i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad te se osvrnuo na velike glavobolje koje u posljednje vrijeme vatrogascima zadaju stanovnici županije svojim neodgovornim spaljivanjem biljnog otpada, čime stvaraju nepotrebne troškove pa je tom prilikom pozvao i policiju da se sankcijama uključi u rješavanje ovog „gorućeg“ problema. Osim toga, naglasio je da je DVD Pakrac u broju izlazaka na događaj, a bilo ih je 177, s Pleternicom  najzastupljeniji u ukupnom broju intervencija u županiji, što samo potvrđuje odgovornost, ali i vrijednost jednog ovakvog društva u zajednici.

Niz pohvala na dosadašnji rad, ali i čestitke novom/starom rukovodstvu uputili su još i brojni gosti te kolege uglavnom s porukom prijateljima iz Pakraca da u svom budućem radu ništa ne mijenjaju jer se dosadašnji pokazao kao standard koji mnoga društva u širokoj okolici tek žele i moraju dostići.