U pakračku gradsku upravu stigle su obavijesti da je u Ministarstvu regionalnog razvitka i fondova EU odobreno 800.000 kuna za nastavak radova na rekonstrukciji Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata te  350.000 kuna u MUP-ovom programu „Sigurnost u prometu“ za nastavak izgradnje pješačke i biciklističke staze u Bolničkoj ulici.

U Ulici hrvatske policije iz Domovinskog rata (od bolnice do „Bille“) s tih 800.000, te angažman 200.000 kuna iz gradskog proračuna prema ranije izgrađenom troškovniku bi trebalo biti dostatno za završetak preklani započet projekt modernizacije ove vrlo frekventne prometnice, kaže gradonačelnica Anamarija Blažević.

Prema postojećoj građevinskoj dozvoli u planu je potpuna rekonstrukcija križanja ulica Hrvatske policije, Osječke i Hebrangove, postavljanje 16 kandlabera s rasvjetnim tijelima na lani  pripremljenoj infrastrukturi, izgradnja infrastrukture, postavljanje pet kandlabera i svjetiljki u nedovršenom dijelu Hebrangove, kao i dovršetak nogostupa i kolnika u  dijelu Hebrangove od Bille do spomenutog križanja. Time bi u potpunosti bila dovršena njena modernizacija koja će u konačnosti ukupno koštati oko 3 milijuna kuna.

Uz 350.000 kuna koje za nastavak radova u Bolničkoj ulici osigurava MUP, prema ranije izrađenom troškovniku gradski proračun će morati osigurati oko 150.000 kuna što bi trebala biti dovoljno da se izgradi ranije započeta pješačka i biciklistička staza od Vukovarske ulice do spoja na petlju s cestovnim pravcem D5.

Početak radova na obadva radilišta ovisit će o dinamici izbora izvođača i potpisivanja ugovora, ali gradonačelnica očekuje da će započeti ovog proljeća i završiti se na jesen.