Humanitarni malonogometni turnir  na kojem je nastupilo 13 ekipa iz regije, a s kojeg je sav prihod uplaćen u korist dvije pakračke obitelji izabrane po preporuci Centra za socijalnu skrb bila je najvažnija lanjska aktivnost Društva prijatelja Hajduka (splitskog) Pakrac-Lipik. Pored toga članovi Društva su u većem ili manjem broju odlazili na utakmice svog najdražeg nogometnog kluba u Split, Zagreb, Osijek, Koprivnicu i Vinkovce. Jedino su od četrdesetak takvih društava u Hrvatskoj koje je lani imalo vlastiti godišnji izbor najboljeg igrača te su u Splitu tim priznanjem darovali golmana Lovru Kalinića.

Za sve to su potrošili skromni budžet od samo 10.000 kuna koje su skupili od tridesetak sponzora i donatora pri čemu je jedan od većih bio Grad Pakrac s 500 kuna i dvije nogometne lopte s kojim su  održali humanitarni turnir, istakli su sinoć na godišnjoj skupštini Matija Brinjak, predsjednik i Franjo Eck, tajnik Društva. Pri tome članarina koju plaćaju članovi  pripada NK Hajduku.

U tri godine pakračko-lipičko društvo prijatelja nogometnog ponosa Splita je okupilo 43 člana od kojih je 15 maloljetno. Da su nogometni rezultati  Hajduka bolji i članova bi bilo više, misli Brinjak stariji koje je istaknuo da je promocija NK Hajduka, ali i gradova Pakraca i Lipika, kako je to istaknuto  na transparentu koji nose na utakmice, upisana u statut Društva te bi bilo potrebno da i Grad Lipik sudjeluje s malim sredstvima u financiranju.  Ante Propadalo je pohvalio ideju da se Društvo bavi humanitarnim radom, ali je iz izvješća blagajnika zaključio da je humanitarna pomoć potrebna njima.

Sličan plan rada i finananciranja imaju i ove godine  s tim da očekuju da će ovogodišnji humanitarni turnir imati značajniji karakter jer je najavljen dolazak nekih bivših igrača Hajduka pa stoga očekuju i veću pomoć Grada Pakraca.