banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Od 11 zgrada u Lipiku i dvije u Pakracu koje su ušle prošle jeseni u projekt energetske obnove, ovog i prošlog tjedna završeno su četiri u Lipiku (Slavonska 32, 36, 38, Vukovarska 6), dok su ostale pred završetkom i njihov dovršetak se očekuje  idući mjesec. Sa završenih zgrada izvođači su uklonili skele i zaštitnu ogradu, rekao nam je Zdravko Vostri, direktor Komunalca, upravitelja ovim stambenim fondom.

U Pakracu u Vukovarskoj 2 stanari su se naknadno dogovorili da mimo programa Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zamjene pokrov na krovištu, tako da će narednih dana umjesto azbestnih ploča krovište dobiti obojeni lim što će stanare koštati dodatnih 100.000 kuna koje će biti plaćene iz kredita banke. To isto već su učinili stanari u Vukovarskoj 4.

Rok za završetak svih zgrada je svibanj i Vostri ne sumnja da će izvođači ispuniti tu obvezu.

Obnova ovih 13 zgrada vrijedna je oko 21 milijun kuna pri čemu će 15,5 milijuna snositi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a više od 5 milijuna stanari  komercijalnim kreditom koji će otplaćivati narednih pet godina.

Na ovogodišnji takav natječaj za  obnovu stambenih zgrada u Pakracu je kandidirana 21, a u Lipiku šest zgrada. Iz Fonda još nije stigao odgovor i on bi prema natječajnom roku  trebao doći u svibnju.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić