Sinoć je u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ održano natjecanje „Dobra, bolja, najbolja lovačka kobasica“ u organizaciji lovačkih društava Pakraca i Lipika te Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“. Cilj natjecanja je promocija aktivnosti i dobrobiti koje lovci čine za zajednicu. Ovo je drugo po redu natjecanje u kojem se za mjesto najbolje domaće, trajne, dimljene lovačke kobasice bore lovci pakračkog i lipičkog kraja.

Ocjenjivačka komisija, u sastavu Josip Lapaš, Zlatko Osmak i Davor Širac, dodijelila je nagrade u tri kategorije - dobra, bolja i najbolja kobasica. Između četrnaestero natjecatelja i njihovih predstavljenih proizvoda, titulu najbolje lovačke kobasice odnijela je ona Josipa Savija, koji je osvojio i treće mjesto u kategoriji 'dobra'. Ivan Lukić odnio je drugo mjesto u kategoriji 'bolja'. Prema ocjenama publike, najbolji dodaci lovačkoj kobasici su bili oni Damira Grujića, najuočljivija lovačka kobasica pripada Ivanu Lukiću, a najmaštovitije ju je sastavio Dario Rovazdi.

Žiri je pri ocjenjivanju pažnju posvetio izgledu vanjske površine kobasice, čvrstoći, konzistenciji, izgledu presjeka, okusu i mirisu kobasice. Medalje su najboljim natjecateljima uručili prošlogodišnji pobjednici Aleksandar Terer i Marijan Briševac.