Večeras će se, s početkom u 20 sati, u predvorju kina u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, održati drugo po redu natjecanje u kvaliteti lovačkih kobasica. Ocjenjivat će se domaće, trajne, dimljene lovačke kobasice.

Pozivaju se lovci pakračkih i lipičkih lovačkih društava da, ukoliko dosad nisu, dostave svoju prijavu telefonski na broj 098 412 707 ili putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , još uvijek nije kasno!

Lovačke kobasice/salame moraju udovoljavati sljedećim uvjetima: vlastiti proizvod za vlastite potrebe, trajne, dimljene, nadjev s najmanje 30% mesa divlje svinje ili jelena.

Prijavljeni bi natjecatelji trebali do 19 sati donijeti svoju lovačku kobasicu u komadu i platiti kotizaciju od 30 kuna, pri čemu će dobiti natjecateljsku šifru. Kobasica u komadu se predstavlja ocjenjivačkoj komisiji, a svaki je natjecatelj dužan pripremiti i kobasicu za degustaciju, i ocjenu publike, s vlastitim dodacima (kiseli krastavci, sirevi, ajvar, masline - po izboru).

Dodijelit će se tri nagrade od strane ocjenjivačke komisije te posebne nagrade publike koja će degustirati i glasovati o ponuđenim proizvodima, a na vama je, dragi lovci, da se u pratnji obitelji i prijatelja pohvalite vlastitim proizvodom i pokušate potvrditi svoje umijeće.

Natjecanje organiziraju lovačka društva s područja Pakraca i Lipika te KPD „Sloga“ s ciljem promocije aktivnosti i dobrobiti koje lovci čine u našoj zajednici.

Događaj će biti obogaćen izvrsnom tamburaškom glazbom uživo.