MEMORIJAL „DINO PLAŽANIN“

Pakračka sportska dvorana je u subotnjim prijepodnevnim satima ugostila stotinjak dječaka i djevojčica, sudionika 2. Memorijalnog rukometnog turnira „Dino Plažanin“ koji se u sklopu proslave Dana Grada Pakraca igra u čast ovom prerano preminulom mladom pakračkom rukometašu. Ovogodišnji turnir okupio je ekipe iz Daruvara, Čazme, Ivanske, Garešnice, Slatine, Novske te domaćina RK LiPa, a u trosatnom međusobnom odmjeravanju snaga na dva paralelno postavljena terena prilagođena mlađim uzrasnim kategorijama najboljom se pokazala momčad Daruvara. Drugo mjesto osvojila je Čazma, treće Garešnica dok su četvrto mjesto osvojili domaćini. Najboljim ekipama medalje je uručio Mario Plažanin, otac rukometaša po kojem ovaj memorijal i nosi ime.

Hvala vam što ste svojim dolaskom uveličali ovaj turnir i obilježili sjećanje na našeg Dinu Plažanina, a ispred Grada Pakraca vam želim puno sportskog uspjeha i da u sportskom nadmetanju pobjedi najbolji na ovom premijernom događaju, prvom u nizu kojim ćemo obilježiti rođendan našeg grada“ rekla je prilikom otvaranja turnira Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Ispred organizatora RK LiPe, Anđelko Lucić je izrazio zadovoljstvo sportskim dijelom ove priredbe, a posebno je zahvalio građanima na posjeti  i doprinosu da ovaj turnir u budućnosti postane tradicionalan, upravo onakav kakvog je Dino Plažanin i zaslužio.

FUTSAL: ZAGREBAČKI DINAMO PONOVO GOSTOVAO U PAKRACU

Malonogometaši zagrebačkog Dinama i ove su godine gostovali u Pakracu u sklopu obilježavanja 26. obljetnice Domovinskog rata. U organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac u pakračkoj je sportskoj dvorani pred stotinjak posjetitelja odigran prijateljski susret između momčadi organizatora i jedne od najboljih futsal momčadi u Hrvatskoj, a očekivano su slavili gosti s visokih 11:1.

Neposredno pred početak utakmice prisutne je ispred pokrovitelja Grada Pakraca pozdravio Marijan Širac koji se zahvalio organizatorima na ustrajanju da iz godine u godinu kroz sportske susrete, ali i cjelogodišnje aktivnosti nastoje očuvati sjećanje na Domovinski rat, dok se riječima zahvale i dobrodošlice obratio Miroslav Vacek, posebni izaslanik Tome Medveda, ministra branitelja.

U sastavu MNK Futsal Dinamo na dananšnjoj su reviji na pakrački parket istrčali Danijel Bešlić, Matija Đulvat, Douglas Read, Sadat Ziberi, Matej Horvat, Kristian Čekol, Kristijan Grbeša, Davor Konjuh, Mihovil Prgomet, Vedran Matošević i Goran Škorić, dok su za Udrugu nastupili Borna Ivančić, Stjepan Galović, Nikola Đak, Ivan Krištofek, Petar Ivandić, Marino Kop, Ivan Zvonimir Ivančić i Bruno Baschiera. Ekipe su vodili Juraj Čosić i Miroslav Ivančić.

Dva sata ranije, prije početka same sportske manifestacije gosti iz Zagreba obišli su grad, a domaćini su im nakon odavanja počasti ispred spomen ploče postavljene kod zgrade pakračke policije organizirali posjet pakračkom muzeju gdje ih je ravnateljica Jelena Hihlik upoznala s poviješću našeg grada. Potom su zajedno posjetili prolaz iza bivše „robne kuće“  gdje je u organizaciji Udruge DBDR sredinom veljače izrađen prigodan grafit posvećen 1. ožujku, a kroz koji su između ostalog izrazili i zahvalnost ovom zagrebačkom nogometnom klubu što aktivno sudjeluje u programu obilježavanja početka Domovinskog rata u Pakracu.