banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U ponedjeljak 6. ožujka u pakračkoj Gradskoj vijećnici bit će održana edukativna Javna tribina namijenjena predstavnicima stanara kao i svim stanarima koji se žele informirati o mogućnostima sufinanciranja EU, dobivanju kredita, ali i svojim pravima i obvezama. Sve to u sklopu projekta EduEnrTer financiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz pokroviteljstvo pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević.

Projekt Eduenter je projekt edukativnog karaktera, a za cilj ima podizanje svijesti javnosti o mogućnostima smanjivanja energetskih potreba pri korištenju stambenih zgrada i motiviranja na poduzimanje konkretnih mjera i smanjivanje emisije COu okoliš.
Zadnja aktivnost projekta su edukativne tribine koje su otvorenog tipa za sve zainteresirane građene na kojima će stručnjaci govoriti o postojećem stanju ovojnica zgrada i o mogućim rješenjima za smanjenje potrošnje energije te povećanje energetske učinkovitosti uz korištenje bespovratnih subvencija FZOEU.

Ovo predavanje trebalo bi biti najinteresantnije upravo građanima čiji su višestambeni objekti  kandidirani za ovogodišnju obnovu putem Fonda, kao i onima koji bi u ovaj postupak tek trebali ući. Podsjećamo da je pakrački Komunalac krajem siječnja ove godine za obnovu kandidirao i prijavio 21 zgradu u Pakracu, ukupna procijenjena vrijednost je viša od 32 milijuna kuna, a rezultati i konačna odluka o odabranima bi trebala biti objavljena uskoro. U ponedjeljak tako imaju priliku doznati konkretne stvari i tehničke pojedinosti koje ih zanimaju  vezano uz moguću obnovu njihovih zgrada.

Uz predstavnike tvrtke Monel, na javnoj tribini u Pakracu kao gost predavač sudjelovati će i  Aleksandar Terer, direktor tvrtke Profine Croatia.

Tribna počinje u 18 sati.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić