Zimski kup vatrogasne zajednice područja Pakrac i Lipik koji je održan u nedjelju prijepodne u lipičkoj školskoj dvorani okupio je šesnaest ekipa raspoređenih u pet kategorija ili brojčano oko stotinjak vatrogasaca. Svoju su vještinu i borbu s protivnikom i štopericom ovaj put demonstrirali kroz natjecanje u slaganju usisnog voda na vatrogasnoj motornoj štrcaljki.  Zimski dvoranski kup je prvo natjecanje ovakve vrste na pakračko lipičkom području, a težnja je da se u budućnosti svake godine u zimskom periodu i svojevrsnoj pauzi od operativnih djelovanja održava u pakračkoj ili lipičkoj dvorani, doznajemo od Zlatka Zerdina, tajnika Vatrogasne zajednice područja Pakrac – Lipik. Osim ekipa s područja VZ Pakrac – Lipik, ovog su puta kao gosti u natjecanje primljeni i članovi DVD Velika i Brestovac.

Pobjednik 1. Zimskog kupa u kategoriji muških A ekipa je DVD Donja Obrijež, ispred Velikog Banovca i Velike. Kod B ekipa (iznad 30 godina) slavili su također Obriježani ispred DVD Lipik i DVD Pakrac. Kod žena su najbolje i jedine bile članice DVD Antunovac, dok je kod mladeži naslov pobjednika 1. Zimskog kupa odnijela ekipa Velikog Banovca ispred kolega iz Prekopakre. Kod ženske mladeži također su bez konkurencije slavile Obriježanke.

Obzirom da se radi o začetku jedne lijepe vatrogasne tradicije premijerno natjecanje su uveličali i ugledni gosti koji su ovom prilikom podržali ovu vatrogasnu ideju.

„Čestitam vam na ideji da kroz ovakvo natjecanje održite spremnost i mobilnost postrojbi. Želim vam zahvaliti u ime građana Lipika i Pakraca na svemu što činite kad je najpotrebnije. Danas je natjecanje pa iako se radi o jednostavnoj vježbi, čuvajte se jer svi znamo da u vatrogastvu ništa nije jednostavno“, rekao je svečano postrojenim vatrogascima Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika. Njegova kolegica Anamarija Blažević iz Pakraca također je podržala novu vatrogasnu dvoransku aktivnost u zimskom periodu „dragi vatrogasci i vatrogaskinje, lijepo je vidjeti vas u ovolikom broju i želim naglasiti da pozdravljam ideju o Zimskom kupu, da ćemo je podržati s pakračke strane, ali i ugostiti vas u našoj dvorani.  Želim da se ostvari zajednički naum da u budućnosti ovakvo dvoransko okupljanje postane tradicionalano.“

Prije samog početka natjecanja prisutne su pozdravili i Josip Ugrin, županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice te Damir Colosetti predsjednik VZ Pakrac – Lipik.