Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Belišća kojega se sumnjiči da je 15. prosinca prošle godine iz prostorija srednje škole u Pakracu otuđio novčanik s novcem i dokumentima u vlasništvu 50-godišnjakinje  i nakon toga pomoću otuđene kartice na bankomatu podigao u dva navrata nekoliko tisuća kuna.

Isto tako sumnjiči ga se da je nekoliko dana ranije u Lipiku iz prostorija dječjeg vrtića otuđio dva novčanika s dokumentima u vlasništvu 43-godišnjakinje i 55-godišnjakinje i potom na području Pakraca koristeći otuđenu karticu iz novčanika 43-godišnjakinje na bankomatu podigao novac, piše u priopćenju koje smo dobili od glasnogovornice PU Požeško-slavonske.

Temeljom toga radi edukacije građana i prevenciije tražili smo dodatne informacija tipa što je radio navedeni Belišćanin u Pakracu i Lipiku, kojim povodom (lažno predstavljanje ili slično?) je hodao po prostorijama navedenih ustanova, otkud mu PIN za bankomat (možda je bio napisan na kartici što je vrlo dobro upozorenje građanima), da li su torbe ostavljene u radnim prostorijama  bez nadzora, da li su u istrazi pomogle nadzorne kamere u pakračkoj srednjoj školi i slično.

No pozivajući se na  članak 206. Zakona o kaznenom postupku odgovore nismo dobili, ali su nas pozvali da   upozorimo građane da u svojim novčanicima ili torbicama nikako ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove kako ne bi omogućili kradljivcima da relativno jednostavno podignu novac s njihovih računa ukoliko im kartice budu otuđene.