Počasni građanin Pakraca i umirovljeni general Mladen Markač, predsjednik Nadzornog odbora Centra za vozila Hrvatske posjetio je jučer Pakrac i  s gradonačelnicom Anamarijom Blažević porazgovarao o daljnjim aktivnostima ovog odnedavno novog vlasnika bivše Papuk trgovine, tvrtke koja je u svom vlasništvu između ostalog imala stanicu za tehnički pregled vozila s ogromnim pratećim zemljištem, zgradu u Ulici kralja Tomislava ispred parcele „tehničkog“ u kojoj sada djeluje jedan osiguravatelj, bivši vatrogasni dom na početku Obale Petra Krešimira IV kao i prizemlje te prvi  kat zgrade “projektnog biroa” u kojoj je sjedište tvrtke.

„Pošto je neupitno da idemo u izgradnju i modernizaciju zgrade tehničkog pregleda, došli smo u Pakrac porazgovarati s gradonačelnicom Blažević i uvjeriti se u kojem smjeru ide grad i njegovo gospodarstvo. Interesira nas broj ljudi, gospodarska perspektiva pa samim tim i broj vozila koji je ovdje u opticaju, kao i mogućnost povećanja istog. Upoznati smo s gradskim projektima koji su u završnoj fazi, ali i onima koji gotovo sigurno „idu“  što nam je pokazatelj da se stvari ovdje zahuktavaju i da je grad na ispravnom putu. To će dakako utjecati i na obim radova i vrstu obnove koju ćemo primijeniti na samu stanicu za tehnički pregled vozila“ rekao je Markač  i pojasnio da bi stanica mogla osim još jedne kontrolne trake, mogla dobiti i niz dodatnih srodnih sadržaja.

Osim same stanice, Centar je u pregovorima s čelnim ljudima pakračkog Projektnog biroa oko otkupa ostatka zgrade gdje je danas smješten „projektni“ i ukoliko dođe do dogovora išlo bi se u kompletnu obnovu i ovog objekta, doznali smo od Antuna Plavčeka, posljednjeg direktora bivše pakračke tvtrke „Papuk trgovina“.

Gradonačelnica Blažević je optimistična: „Gospodinu Markaču smo prezentirali razvojne smjernice Pakraca  i upoznali ga s nastojanjima s naše strane da u Pakracu sačuvamo svaku obitelj, ali i da snažnim gospodarskim iskorakom privučemo što više ljudi koji će sutra prepoznati vlastitu perspektivu u nađem gradu.“