Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević boravila je danas prije podne u radnom posjetu Požegi gdje se sastala za požeško – slavonskim županom Alojzom Tomaševićem kojeg je tom prilikom upoznala s trinaest pakračkih projekata koji su u tijeku ili su prijavljeni na natječaje, a čija se vrijednost procjenjuje na više od 115 milijuna kuna. Osim toga posebno su se zadržali na gradnji akumulacije Šumetlica koji je pred potpisivanjem ugovora s izvođačima radova, a vrijednost cijelog projekta je 92 milijuna kuna. Još se čekaju rezultati za projekte vrijedne dodatnih 50 - ak milijuna kuna od kojih je onaj za energetsku učinkovitost višestambenih objekata najvrijedniji - 32 milijuna kuna.

Tijekom prijepodneva gradonačelnica Blažević župana je upoznala s idejnim rješenjem novog spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima vrijednim više od milijun kuna koje će svoje mjesto dobiti pored zgrade gradske uprave.

„Današnji konstruktivan sastanak iskoristili smo detaljnije upoznavanje župana s našim aktivnostima i projektima za što smo od njega dobili očekivanu potporu i podršku. Osim toga, obzirom da se približava 1. ožujka, dan kad je u Pakracu započeo Domovinski rat, razgovarali smo i o obilježavanju ove važne obljetnice koje se svake godine održava kod nas u Pakracu“, kratko nas je o radnom posjetu izvjestila gradonačelnica Blažević.