Kuglači KK Pakraca u 1B HKL došli su ovog vikenda do prvih bodova u 2017. godini pobjedom na svojoj kuglani protiv posljednje plasirane momčadi Zanatlije iz Siska rezultatom 5:3. No pobjedu nisu izborili na kuglačkoj stazi već tumačenjem pravilnika. Gosti iz Siska su nastupili s neispravno registriranim igračem. Utakmicu su dobili sa 6:2, no kada se iz meča pobriše rezultat nepravilno registriranog igrača i oduzmu njegovi srušeni čunjevi rezultat se mijenja u korist Pakraca koji je službeno pobijedio sa 5:3. Tako je naš kuglački prvoligaš upisao nakon četiri uzastopna poraza sretno prve bodove u ovoj godini  te je ostao na šestom mjestu.

Kuglači Pakraca ponovo su odigrali loše, a iz tog sivila iskočio je jedino Zvonko Gnezda s 583 srušena čunja. Ostali  su bili  ispod svojih uobičajenih rezultata pa je iz utakmice još jedino vrijedno zabilježiti da je nakon dugo vremena nastupio Gordan Špelić kojeg smo u prošloj sezoni najavljivali kao veliku nadu i potencijal pakračkog kuglanja.

U poretku igrača lige  Zvonko Gnezda s prosjekom od 556 srušenih čunjeva još uvijek se drži na viskom 10. mjestu dok su lošim ovogodišnjim nastupom ostali znatno pokvarili plasman pa je slijedeći najbolji Pakračanin Antonio Juranović na 21. mjestu s prosjekom od 547 srušenih čunjeva.

U drugoj ligi  drugoplasirana ekipa  Slavonca iz Slavonskog Broda je bila prejaka za naš Papuk  koji je izgubio na domaćoj kuglani sa 6:2 mada nisu ovog vikenda bili loši što potvrđuje podatak da su kao momčadi srušili solidnih 3133 čunja.  Bodove za Papuk su donijeli D. Major (550) i V. Slijepčević (520). Nakon  12. kola Papuk je predzadnji s tri pobjede.

U poretku igrača lige  najbolji Papukovac je i dalje Ilija Turković mlađi koji je s prosjekom od 527 srušenih čunjeva na 34. mjestu.

U trećoj ligi u lokalnom derbiju  Slavonski banovac je s uvjerljivih 8:0 pobijedio prekopakransku Slogu. Izuzevši B. Petrovečkog (559) i T. Luksetića (545) igrači Banovca nisu ostvarivali neke posebne rezultate, ali su igrači Sloge podbacili  o čemu govori i podatak da je kod njih najbolji rezultat postigao V. Juranović sa skromnih 518 srušenih čunjeva. Radi kvara na kuglani u Sl. Brodu Lipik 1974 nije odigrao svoju utakmicu protiv Lokomotive.

S ovom pobjedom Banovac je s 10 bodova prestigao Slogu koja ima osam, dok je Lipik s utakmicom manje ostao na 7 bodova i s tim učinkom naši klubovi zauzimaju tri predzadnja mjesta. .

U poretku za igrača lige  Tomislav Luksetić  (Sl. banovac) je s prosjekom od 540 srušenih čunjeva na vrlo dobrom 4. mjestu, a Ivica Hormot iz Lipika 1974 je osmi s prosjekom od 530 srušenih čunjeva.

Radi  prvenstva parova idućeg vikenda se ne odigravaju ligaške utakmice.