Do posljednjeg mjesta popunjena svečana sala Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman jučer je bila mjesto održavanja 5. lovačkog bala organiziranog u suradnji Kulturno prosvjetnog društva Sloge Pakrac i svih pet lovačkih društava s područja Pakraca i Lipika. Više od dvjesto uzvanika uživalo je u cjelovečernjem programu protkanom lovačkim štihom, a uz odličnu gastronomsku ponudu, za istu takvu atmosferu pobrinuo se poznati tamburaški sastav Bekrije.

Uzvanike i prijatelje je u ime organizatora pozdravio Damir Špančić: „Zaista mi je drago da smo se na ovom petom po redu Lovačkom balu okupili u ovolikom broju. Lijepo je vidjeti svih pet lovačkih društava na jednom mjestu, a posebno mi je drago što danas, po prvi puta, na našoj svečanosti mogu pozdraviti i gradonačelnike Pakraca i Lipika, kao i sve drage prijatelje s našeg područja, ali i one pristigle s područja naše županije.“ Osim uvodnih riječi, Špančić je iskoristio trenutak i prisjetio se teških vremena i dragocjene uloge lovaca u stvaranju Hrvatske. Podsjetio je na dane kad su upravo lovci čuvali dr. Ivana Šretera i kako je lovačka puška u to vrijeme bila i najozbiljnije oružje kojim su se branitelji mogli suprotstaviti nadmoćnijem i opremljenijem neprijatelju.

„Čast mi je da sam ovdje večeras s vama. O vašim druženjima i zabavama uvijek slušamo samo dobre priče pa je večeras prilika i da se osobno uvjerim kako se to lovci dobro zabavljaju,“ kratko se uz pozdrave prisutnima obratila gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, nakon koje je goste pozdravio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i između ostalog dodao: „Okupiti ovoliko ljudi na jednom mjestu u ovo vrijeme je teško pa i to na neki način govori da ste organizirano društvo. I sam sam bivši lovac u procesu rehabilitacije pa se nadam da ćete me uskoro primiti ponovo u lovačko društvo.“

Ispred pet lovačkih društava riječ je uzeo prekaljeni lovac Josip Bepi Delorenci, predsjednik LD “Fazan“ iz Pakraca koji je u ime svih lovačkih društava poželio ugodnu večer, pri tome posebno pozdravivši prijatelje i goste pristigle iz Požeštine, na čelu s predsjednikom lovačkog saveza Požeško – slavonske županije Zdravkom Vujnovićem. Delorenci je izrazio želju  da se ovakve svečanosti nastave i u budućnosti, a posebne zahvale uputio je suorganizatoru KPD Slogi koji su kroz godine uvijek bili dobri domaćini.

Nakon uvodnih obraćanja, mikrofon se preuzele Bekrije, plesni podij se u tren napunio, a one koji nisu bili za ples zadovoljila je bogata trpeza i vječno puna čaša. Uz odličnu logistiku od strane organizatora doista nitko nije mogao ostati ni gladan, ni žedan. Uz odlične Bekrije, što vam više za vrhunsku večer i treba…

VIŠE U FOTOGALERIJI