Pakračka Udruga djece branitelja Domovinskog rata već tradicionalno u ovo vrijeme na sebi svojstven način, kistovima i bojom, obilježava 1. ožujka - dan kada je u Pakracu započeo Domovinski rat. Ovaj put prigodnim su motivima oslikali pješački prolaz iza „robne kuće“ koji centar grada spaja s ulicom Petra Preradovića. Neuredno išarane i uništene zidove „robne“, obilježene još uvijek jasno vidljivim tragovima neprijateljskih rafala, odlučili su oslikati i prekriti velikim grafitom koji se proteže preko dva zida. Sve to naravno prema propisima i uz prethodnu dozvolu sadašnjeg vlasnika ovog derutnog i godinama praznog ponajvećeg pakračkog objekta.

Iako je njihov način izražavanja uvijek nabijen domoljubljem i lokal patriotizmom pa im se kroz izričaj uvijek provlači Pakrac i Hrvatska ovaj put je grafit nešto drugačiji.  Prvi dio predstavlja veliki grb futsal kluba „Dinamo“ iz Zagreba s kojim je kroz Udrugu vremenom uspostavljena prijateljska suradnja rezultirana prošlogodišnjim gostovanjem Zagrepčana, jedne od najboljih malonogometnih ekipa u Hrvatskoj, u pakračkoj sportskoj dvorani baš nekako u ovo vrijeme - istim povodom. Grafit na susjednom zidu bit će obojan u hrvatsku trobojnicu, a u bijelom polju zastave umjesto šahovnice stajat će datumi  1.3. 1991. – 1. 3. 2017.

„Obzirom na pozamašnu kvadraturu samih grafita, za izradu su bila potrebna tri dana, izrađivalo ga je desetak naših članova, a koštat će nas tisućinjak kuna vlastitih sredstava. Neka ovo Pakračanima bude poklon u povodu ponosne obljetnice koju svake godine obilježavamo početkom ožujka“, rekao nam je Tomislav Novinc, predsjednik Udruge djece branitelja Domovinskog rata iz Pakraca.