Skupština Gradskog društva Hrvatskog crvenog križa Pakrac zakazana za danas odgođena je za 25. siječnja s početkom u 17 sati. Također su poništeni i rezultati izbora za zastupnike u Skupštini GD HCK Pakrac provedeni na kandidacijskim skupovima odvojeno održanim za područja gradova Pakrac i Lipik 9. siječnja, izvijestio nas je ravnatelj Danijel Pavlović. Razlog je prigovor dijela članstva da kandidacijski skupovi nisu održani u skladu sa statutom Društva. Uslijed toga kandidacijski skupovi će biti ponovljeni i to za članstvo s područja Grada Pakraca 18. siječnja u prostorijama HCK Pakrac s početkom u 17,30 sati, a dan kasnije u 17 sati u gradskoj vijećnici u Lipiku za članstvo s područja Grada Lipika.

O tome će se članstvo obavijestiti putem letaka, te javnim pozivom objavljenim na lokalnim portalima.

Lipičko članstvo će u Skupštinu Društva izabrati 8 članova, a pakračko 9. Na izbornoj skupštini sada sazvanoj za 25. siječnja  oni će između sebe izabrati deveteročlani izvršni odbor koji će Društvo voditi naredne četiri godine.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Prva od četiri redove akcije dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira HCK u Pakracu i Lipiku će biti održana 16. siječnja. U Pakracu će se krv prikupljati uobičajeno u prostorijama HCK od 8 do 11, a u Lipiku, što je novost, u prostorijama vatrogasnog doma od 12 do 15 sati.