Božićni i novogodišnji blagdani  na našem području su protekli prilično mirno kako po pitanju javnog reda i mira tako i po pitanju sigurnosti u prometu. Policijski službenici zabilježili su tek nekoliko manjih prometnih nezgoda s manjim materijalnim štetama i tek dvije lakše povrijeđene osobe kao  i nešto malo uobičajenog narušavanja javnog reda i mira.

No, vjerojatno djelom i zbog pojave poledice, odnosno neprilagođene brzine uvjetima na cesti,  jučer u „bijelom“ dijelu dana policija je zabilježila dvije prometne nesreće kojima je zajedničko da su sudjelovali mladi vozači.

Oko 16 sati u Velikom Banovcu uslijed nepropisnog uključivanja u promet osobni automobil marke „Citroen“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 22-godišnjakinja udario je osobni automobil marke „Seat“, također daruvarskih registarskih oznaka, kojim se nepropisnom brzinom i prije stjecanja prava na upravljanje kretao 18-godišnjak. Protiv oboje slijede prekršajne prijave, a u prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 15-godišnja putnica iz  „Seata“.

Istoga dana, oko 11.30 sati u Filipovcu 22-godišnji vozač osobnog automobila marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u kantu za smeće. On je napustio mjesto prometne nesreće, a da nije ostavio  podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, ali je ubrzo pronađen i protiv njega slijedi prekršajna prijava, kaže se u dnevnom policijskom biltenu.