Dobro nam došla Ena! Pakračanka Ena Vitina, kći Ane i Siniše, prva je beba rođena 2017. godine u Pakracu, ali i u Požeško – slavonskoj županiji. Svijet je u pakračkom rodilištu ugledala 1. siječnja u 12,20 sati, teži 3100 grama, a dugačka je 50 centimetara.

Među prvim čestitarima bili su župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević u društvu Marine Major, novoimenovane predstojnice pakračke bolnice koji su prigodno darivali majku Anu, poželjevši maloj Eni sretno pakračko djetinjstvo. Vitinima je ovo drugo dijete, a kod kuće će malu Enu dočekati dvoipolgodišnji brat Nikša.

marina-i-ana

„Ne mogu ne primijetiti da je malena Ena samo nastavila priču koju u posljednje vrijeme u Pakracu potpisuju žene. Gradonačelnica je postala Anamarija, čelna osoba pakračke bolnice od jučer je  Marina, eto sad je i Ena najmlađa stanovnica Pakraca i županije“, našalio se župan Tomašvić uručivši novčanu naknadu namijenjenu prvoj bebi i poželjevši mladoj obitelji prije svega zdravlja, dok je gradonačelnica Blažević uz čestitke izrazila zadovoljstvo činjenicom da su Vitini, svoje donedavno boravište u Daruvaru, zamijenili Pakracom u kojem vide svoju budućnost.

U razgovoru s čelništvom grada i županije Marina Major je pohvalila i rad osoblja pakračkog rodilišta koji su u netom završenoj godini ostvarili preko 500 poroda što je napredak u odnosu na godinu ranije kad je u Pakracu porođeno 480 beba. Osim toga dodala je da pakračko rodilište od 2011. godine ima status „Rodilište – prijatelj djece“, a da je 2014. glasovima rodilja na web portalu "Klokanica" pakračko rodilište proglašeno i najboljim rodilištem u Hrvatskoj.

Kroz razgovor s osobljem pakračkog rodilišta koje su uz dr. ginekologije Igora Šketa predstavljale i primalje Alenka Uzur i Valentina Majstorović, župan se između ostalog posebno osvrnuo na sve glasnije najave mogućeg statusa majki odgajatelja te izjavio da se u svom političkom djelovanju zalaže za što bolje i efikasnije rješenje ovog osjetljivog pitanja koje je, po njegovom sudu, od nacionalnog interesa Republike Hrvatske.