U studentskoj godini 2016./2017. Grad Pakrac će iz proračuna mjesečno stipendirati 12 novih studenata sa svog područja, a njima je danas u gradskoj vijećnici gradonačelnica Anamarija Blažević svečano uručila ugovore.

Jedanaestoro njih zadovoljava uvjete redovnih studenata druge i ostalih godina i oni će 10 mjeseci iz gradskog proračuna dobivati 400 kuna mjesečno do završne godine studiranja dok će jedan student dobivati 800 kuna po socijalnom kriteriju.

"Želja nam je, iako možda simboličnim iznosima, pomoći vama, a ponajviše roditeljima u financiranju studija. Nadamo se da ćete se nakon završenog školovanja vratiti u Pakrac i moći svoje znanje utkati u naš grad i tako nam pomoći poboljšati kvalitetu življenja u našoj sredini. Svima vama koje život odvede u druge sredine želim da vam Pakrac ostane u srcu i da se u njega rado vraćate", poručila je gradonačelnica Blažević mladim Pakračanima poželjevši svima uspješno studiranje.

Uz novih 12, Grad Pakrac stipendira još 33 studenata. Njih 23 primaju stipendiju po kriteriju redovnih studenata, troje po socijalnom kriteriju te sedmero po kriteriju deficitarnih zanimanja. U ovoj godini iz pakračkog proračuna za stipendije će biti utrošeno 230.000 kuna dok je u idućoj godini predviđeno 240.000 kuna.