Sadašnja obnašateljica dužnosti gradonačelnika Anamarija Blažević bit će kandidatkinja HDZ-a Pakraca za gradonačelnicu na sljedećim lokalnim izborima koji će biti održani u svibnju iduće godine. Kandidat za njenog zamjenika će biti Marijan Širac, obznanjeno je jutros na tiskovnoj konferenciji održanoj u prostorijama stranke.

Najavljujući svoj program Blažević je naglasila da će nastaviti Huškine projekte pripremljene za kandidiranje na natječajima fondova EU, a poseban naglasak će staviti na gospodarstvo. Na tom području gradske vlasti i uprava imaju zadatak pripremati uvjete za razvoj lokalnih poduzetnika kako bi mladim ljudima omogućili zapošljavanje i ostanak u Pakracu. Jedan od važnih koraka u tome je napravljen ove jeseni kupnjom zemljišta za proširenje postojeće poduzetničke zone i prihvat novih stanovnika. Svakako prateća aktivnost tome će biti stvaranje ostalih uvjeta za kvalitetan život mladim obiteljima u Pakracu, istaknula je HDZ-ova kandidatkinja koja je naglasila da očekuje fer i korektnu izbornu kampanju.

Marijan Širac, potencijalni zamjenik je njen prijedlog koji je jednoglasno, kao i njenu kandidaturu prihvatio Gradski odbor HDZ-a Pakrac. Predstavljajući se istaknuo je da se smatra sposobnim za obnašanje te dužnosti naročito u gospodarskom segmentu i izradi i provođenju projekata za natječaje fondova EU, iskustvo koje je stekao radeći proteklih godina u Poduzetničkom centru Pakrac  i pakračkoj gradskoj upravi gdje obnaša dužnost voditelja odsjeka za opće i društvene djelatnosti.

anamarija-blazevicHDZ se odlučio na javno isticanje kandidata pet mjeseci prije izbora jer su, kako je istakla Blažević, spremni na to, razloga za skrivanje nema i žele da ih birači pravovremeno upoznaju. Isto tako radi se na sastavljanju liste kandidata HDZ-a za gradsko vijeće. Imena još nisu poznata, ali jesu smjernice i Blažević je najavila brzo objavljivanje i liste.

Anamarija Blažević je rođena Pakračanka (Turković), unazad deset mjeseci obnašateljica je  dužnosti gradonačelnika koji je preuzela kao zamjenica gradonačelnika Davora Huške koji je u veljači otišao raditi u državnu izvršnu vlast.  Upravna je pravnica, aktivna u politici od 2003. godine od kada je obnašala dužnost predsjednice mladeži pakračkog HDZ-a. Dopredsjednica je gradskog i županijskog odbora HDZ-a, predsjednica udruge žena HDZ „Katarina Zrinska“. Majka je dvoje djece.

marijan-siracMarijan Širac, rođeni (1984. godine) je Pakračanin i pakrački srednjoškolac. Diplomirao je ekonomiju na osječkom sveučilištu. U politici trenutno obnaša dužnost predsjednika temeljnog ogranka i dopredsjednika gradske organizacije mladeži stranke.

I iznenadnoj spriječenosti Davora Huške, predsjednika GO HDZ-a Pakrac, odluku ovog tijela o najvažnijim kandidatima za buduću gradsku izvršnu vlast predstavio je Mario Seleši, tajnik, i Ivan Fričer, član Predsjedništva GO HDZ-a Pakrac.