Josip Robotka, Luka Feher, Dorijan Mirt, Eric Tessari i Andrej Žužinjak, članovi Odreda izviđača "Pakra", donijeli su jutros Betlehemsko svjetlo mira u pakračku župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i uručili ga župniku Matiji Jurakoviću na služenoj misi zornici.

Već tradicionalno, 14. godinu za redom, Betlehemsko svjetlo mira, zahvaljujući pakračkim izviđačima, stiže u pakračku župnu crkvu koje su preuzeli dan ranije u zagrebačkoj katedrali te tako i ove godine vjernici imaju prilike dio Betlehema ponijeti kućama.

Predstavnici izviđača sa starješinom pakračkog odreda Markom Lalićem i voditeljicom Valentinom Barčan nakon mise zornice, Betlehemsko svjetlo uručili su i gradonačelnici Anamariji Blažević koje će biti izloženo i u pakračkoj gradskoj upravi.

Tradicija paljenja betlehemskog svjetla, simbola mira i ljubavi koji se pali prve nedjelje došašća u Betlehemu, stara je oko trideset godina te se svjetlo tada donosi u Beč gdje se okupljaju predstavnici izviđačkih organizacija  cijelog svijeta, a koji svjetlo prenose u svoje države.