Zavidni uspjesi mlađih kategorija, solidna seniorska sezona i financijska pozitivna nula ukratko su karakteristike prošlogodišnje sportske godine Nogometnog kluba Hajduk iz Pakraca, istaknute na redovitoj izvještajnoj skupštini održanoj u srijedu 7. prosinca u gradskoj vijećnici.

skupstina-hajduk

Financijska godina završena je s viškom od četristotinjak kuna u klupskoj blagajni koje su rezultat ukupnih prihoda od 415 tisuća kuna i rashoda u visini od nešto više od 414 tisuća kuna. Gradska blagajna je u financiranju kluba sudjelovala s nešto manje od 290 tisuća dok su ostali prihodi rezultat raznih donacija i klupske članarine, doznali smo od predsjednika kluba Marijana Prohaske.

Četrdesetak prisutnih o sportskoj je sezoni u sklopu izvješća o radu izvijestio potpredsjednik kluba Darko Baronica, u kojem se dotaknuo sportskih dostignuća svih Hajdukovih kategorija. Seniorska sezona ocjenjena je solidnom, dok je kod mlađih selekcija posebno istaknuta odlična sezona mlađih i starijih pionira koji se natječu u 1. Kvalitetnoj ligi, ali su pohvale otišle i na račun onih mlađih Hajdukovih nada koje se natječu u županijskim ligama u svojim uzrastima.

barunak

Osim natjecanja, klub je kroz godinu redovan sudionik svih gradskih manifestacija koje obogaćuje u sportskom dijelu organizacijom brojnih turnira, a istaknuti su poznati dječji „Kuna kup“ povodom Dana grada, te organizacija seniorskog turnira povodom blagdana Velike Gospe.

U planu rada za 2017. godinu, osim kvalitetne natjecateljske sezone i već ustaljene organizacije redovitih turnira kojima je Hajduk domaćin svake godine, izdvojena je i priprema za proslavu stogodišnjice kluba 2019. godine  za koju će biti formiran klupski odbor s ciljem što bolje marketinške promocije kluba, a izražena je i želja za izradom klupske monografije koja bi bila promovirana na stoti klupski rođendan.

Siniša Grubišić, voditelj Škole nogometa, još je jednom izrazio žal zbog neuspjeha pregovora sa susjedima iz Lipika oko spajanja nogometnih škola, te najavio novu rundu nadajući se boljem ishodu te konačnom ustroju jedinstvene škole nogometa Pakraca i Lipika koja bi spajanjem trenerskog i igračkog kadra postala jedna od najkvalitetnijih škola u cijeloj Slavoniji.