Božićni koncerti, pričaonice, dječje prigodne priredbe, izložba božićnih ukrasa, uz neizostavni Božićni sajam, dio je ovogodišnjeg programa manifestacije "Advent u Pakracu" koji će trajati od 1. do 31. prosinca u organizaciji Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca.

aktualnolight_elementi1509slika2

Program započinje 1. prosinca u 17 sati prvom adventskom pričaonicom za najmlađe u Gradskoj knjižnici Pakrac, a oni koji tada ne budu stigli na najljepše božićne priče, moći će sudjelovati na još dvije pričaonice koje će biti održane 8. i 14. prosinca u 17 sati. Već idućeg vikenda, 3. prosinca, pakrački vjernici moći će uživati u već tradicionalnom Festivalu duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“ koji će početi u 18,30 sati u župnoj crkvi UBDM, a istoga dana u 20 sati bit će održan i Katarinski party u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

Oni najmlađi proslavit će i blagdan sv. Nikole, pa su učenici Osnovne glazbene škole Pakrac pripremili prigodni koncert koji je zakazan 5. prosinca u gradskoj vijećnici kompleksa Janković s početkom u 18 sati, i ove godine mali pakrački izviđači 12. prosinca donijet će Betlehemsko svjetlo na misu zornicu u pakračku župnu crkvu dok će 13. prosinca s početkom u 18 sati u Muzeju grada Pakraca biti otvorena izložba božićnih ukrasa naziva „Slavimo Božić zajedno“ koje izrađuju učenici pakračke Osnovne škole braće Radić.

Božićni sajam i koncert Endija Schrottera

Miris domaćih medenjaka, kuhanog vina i čaja, šetnja centrom grada, samo su uvod u adventsko ozračje 16. prosinca kada će biti održan Božićni sajam na Trgu bana Josipa Jelačića od 14 sati, a osim prodaje ukrasa, suvenira i ručnih radova uz zabavni program, najavljen je i dolazak Djeda Božićnjaka. No, dodatnu zabavu za djecu i mlade pripremio je naš sugrađanin Endi Schrotter koji će u sklopu Božićnog sajma održati koncert s početkom u 18 sati.

Božićni sajam, manjeg obima, bit će organiziran idući dan i na trgu u Prekopakri 17. prosinca od 15 sati, a istog dana  u 18 sati božićni koncert će održati i veliki pjevački zbor Osnovne glazbene škole Pakrac u župnoj crkvi UBDM.

Božićni koncerti obilježit će i tjedan  pred sam blagdan Božića, tako će 20. prosinca u gradskoj vijećnici kompleksa Janković s početkom u 19 sati posjetitelje božićnim skladbama počastiti Tamburaški orkestar Pakrac, sljedećeg dana 21.  prosinca u 19 sati u gradskoj vijećnici koncert će održati i učenici Osnovne glazbene škole Pakrac, „Tragom božićne zvijezde“ naziv je priredbe koju su pripremili učitelji i učenici Osnovne škole braće Radić Pakrac koja će biti održana 22. prosinca u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u 18 sati gdje će i 23. prosinca biti održan koncert božićnih pjesama naziva „Ivanov rođendan ususret Božiću“ s početkom u 20 sati.

Posljednjeg dana prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića bit će organiziran dječji doček Nove godine od 18 do 20 sati uz pregršt iznenađenja za najmlađe, a u ponoć  zakazan je novogodišnji  vatromet.

Događanja su raznovrsna, za svaki uzrast ponešto, a naš portal najave svih događanja će još naknadno pravovremeno objavljivati.