banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Postavljanjem mreže oko parcele na kojoj će biti izgrađen spomenik hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, ujedno  i fontane, počeli su radovi na sanaciji i modernizaciji glavnog pakračkog trga koji nosi ime bana Josipa Jelačića. Spomenik će sadržavati nekoliko elemenata, jedan od njih je i voda odnosno fontana, a bit će u obliku stare pakračke utvrde označen kulama.

Riječ je o prethodnim i  pripremnim radovima koji uključuju uklanjanje stare instalacije i postavljanje drenaže. Radove u vrijednosti oko 90.000 kuna izvodi pakračka tvrtka Arhiz, a s 80.000 kuna ih financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Projekt modernizacije trga zamišljen je u 6 podprojekata i svi su za sada pokriveni lokacijskim dozvolama pri čemu postoje i glavni projekti za tri cjeline: fontanu kao spomenik, parkiralište između zgrada „općine“ i policije, te glavni dio trga i pješačku zonu u Ulici hrvatskih  velikana.

Vrijednost radova za te tri cjeline procijenjena je na oko 11 milijuna kuna od čega je oko 7 milijuna potrebno za glavni dio trga i pješačku zonu, oko dva za modernizaciju parkirališta, te oko milijun za fontanu.

Intenzitet radova ovisit će o osiguravanju novčanih sredstava pri čemu se računa na natječaje  domaćih i europskih fondova, rekla nam je Marija Čar, voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i komunalne poslove u pakračkoj gradskoj upravi.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić