Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Pakračani su večeras odali počast gradu heroju zapalivši svijeće ulicama grada što tradicionalno organizira Zajednica žena "Katarina Zrinski" Pakrac.

Večerašnje obilježavanje započelo je svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a molitvu za sve poginule civile i branitelje u Domovinskom ratu  predvodili su  pakrački župnik Matija Juraković te donjoobriješki župnik Mario Rašić.

Nakon svete mise kolona građana uz molitvu krenula je od crkve kroz Trg bana Jelačića i Ulicu hrvatskih velikana prema Trgu dr. Franje Tuđmana.

Osim predstavnika braniteljskih udruga i mladih, večerašnjem "mimohodu svjetlosti" pridružili su se i brojni građani koji su se na taj način poklonili žrtvama Vukovara, ali i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata.

Zahvalu građanima što su se odazvali u velikom broju uputila je Anamarija Blažević, gradonačelnica i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Pakrac rekavši kako je ovo jedan od dostojanstvenih načina prisjećanja, ne samo na vukovarske žrtve, nego i na sve poginule branitelje Pakraca i Lipika.

Počast vukovarskim žrtvama u današnjim dopodnevnim satima odali su i najmlađi Pakračani, mališani Dječjeg vrtića „Maslačak“ koji su zajedno sa svojim tetama zapalili lampione na Trgu dr. Franje Tuđmana u Pakracu.