Osnovna škola braće Radić Pakrac dobila je novo senzoričko dječje igralište za slijepe učenike zahvaljujući humanitarnom natječaju  Jane „Vode s porukom“ na kojem je pakračka škola  odabrana uz još pet projekata u Hrvatskoj.

Svečanom otvaranju, uz smijeh najmlađih učenika pakračke škole, prisustvovali su predstavnici Jane „Vode s porukom“  te poznati hrvatski glumci Ana Majhenić i Petar Cvirn koji su današnji dan iskoristili i za druženje sa slijepim dječacima, učenicima pakračke škole, isprobavajući nove sprave i zanimljive oblike vježbi.

„Naša je obveza i dužnost našim učenicima osigurati što kvalitetnije obrazovne i materijalne uvjete za njihovo napredovanje i učenje. Zahvaljujući donacijama, ali i radu naših učitelja i roditelja, posebni razredni odjel opremili smo didaktičkim sredstvima i tada smo vidjeli da naše školsko igralište nije primjereno za njihovu nastavu tjelesne kulture, a poseban prostor za njihovu igru bio nam je neostvareni san. Zahvaljujući Jani danas je igralište za naše učenike s posebnim potrebama potpuno opremljeno i hvala vam što se našoj školi omogućili stvaranje pozitivnih uvjeta za školovanje naše djece “, rekla je Sanja Delač, ravnateljica pakračke škole.

„Izuzetno mi je drago što je pakračka škola u brzom roku uspjela skupiti čak 118 posto kapljica što znači da se angažirala lokalna zajednica, a to je omogućilo i realizaciju donacije. Nadam se da će sprave pomoći dječacima u razvoju i učenju i velike čestitke školi što su uspjeli dobiti program i na taj način omogućiti učenicima njihovu integraciju u zajednicu“, dodala je Marija Jelić, predstavnica Jamnice, a čestitkama i zahvalama pridružila se i gradonačelnica Anamarija Blažević.

Ipak najviše veselja bilo je na igralištu koje su uz slijepe učenike, morali isprobati i njihovi kolege, ostali polaznici škole.