U Pakracu je danas zastala karavana motociklista vožena u čast dvadeset i pete godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara. U organizaciji MK Korčula i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te moto klubova iz cijele Hrvatske, bogata karavana se s više od dvije stotine motorista na čelu s predsjednikom MK Korčula Đanijem Radovanovićem zaustavila u  Ulici hrvatskih velikana gdje su je dočekali Zoran Krejči, predsjednik  Gradskog vijeća, Marijan Širac voditelj odsjeka za društvene djelatnosti u Gradu Pakraca te Zdravko Filipin, predsjednik MK Vitezovi tame iz Pakraca.

20161116_135104_hdr

„Moto karavana "Zajedno u ratu, zajedno u miru" je krenula 13. studenog iz Smokvica na Korčuli. Putem smo se grupirali i dostigli ovu respektabilnu masu ljudi na motorima koje ovdje vidite. Cilj nam je do sutra navečer doći do Vukovara, završiti put dug 2000 kilometara i pokloniti se Gradu heroju. Danas ćemo to učiniti u Pakracu, najprije kod kapelice u Kusonjama, potom i na RKT groblju kod spomen obilježja poginulim braniteljima.“ kratko nam rekao Radovanović i dodao da se karavana redovito vozi već devetu godinu i da je svake godine sve masovnija.

Pakračke i lipički moto - klubovi Vitezovi tame i Iohannites u karavani imaju svoje predstavnike koji će danas zajedno s ostalim motoristima nastaviti put Vukovara. „Radni je dan pa se nismo mogli odazvati u nekom velikom broju, ali važno je da će naša društva preko svojih predstavnika sudjelovati u ovom tradicionalnom moto projektu“, zaključio je Zdravko Filipin.

20161116_134952_hdr

[caption id="attachment_6751" align="aligncenter" width="900"]OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]