Zaposlenici gradskog komunalnog pogona od jutros krče šipražje i drveće na parceli sjeverozapadno od  gradske tržnice koja vizualno spaja Trg bana Josipa Jelačića i  Prolaz baruna Trenka. Cilj je dvojaki. S jedne strane zarasla parcela u uglu Trga na kojoj se stari Pakračani sjećaju nekadašnje pilane, takozvanog gatera, odnosno iz pravca Prolaza baruna Trenka objekta zvanog „munjare“ sigurno tako obrasla nije bila ukras u, četvrtkom pješački, vrlo prometnom dijelu gradu. Pored toga, tako zarasla korovom uvijek je bila interesantna  za odbacivanje raznog otpada, ali i za skladištenje susjedima ogrjevnog drveta i građevinskog materijala te time još više nagrđivala izgled. Komunalni pogon posljednjih godina je u više navrata provodio akciju njenog čišćenja. No, ubrzo bi zbog nekontrolirane zaraslosti uvijek iznova postajala neželjeni deponij. Sada kada napokon se sve s nje ukrči, valjda će to prestati biti pa se na proljeće možda i zazeleni onako kako to  bar približno priliči središtu grada.

Granje će biti odveženo na za to prikladno mjesto, a ogrjev će iskoristiti komunalni pogon za svoje potrebe.

Drugi razlog ovog čišćenja je što je susjedni ruševni objekt u Prolazu baruna Trenka na kućnom broju 17 predviđen za uklanjanje u ovojesenskoj akciji koju Grad provodi uz pomoć mehanizacije i ljudstva inženjerije Hrvatske vojske, pa će se uklanjanjem ovog raslinja omogućiti inženjercima slobodniji prilaz mehanizacijom i stvoriti veći manipulativni prostor.

Kako nam je rekao komunalni redar Tomislav Luksetić, s Hrvatskom vojskom je dogovoreno da radi efikasnijeg rada komunalni pogon uvijek prije dolaska mehanizacije HV na radilište s njega ukloni raslinje i stabla koje bi moglo ometati rad njihove mehanizacije.

U prvom tjednu uklanjanja pakračkih ratnih ruševina HV je očistila po jednu ruševinu na Trgu dr. Ivana Šretera, Ulici Kralja Tomislava i Kalvariji, a radovi su nakon vikenda nastavljeni danas na drugoj ruševini u Ulici Kalvarija.