Petnaestak pripadnika Hrvatske vojske danas je nastavilo uklanjati ruševni objekt u Ulici kralja Tomislava, a radove raščišćavanja danas je obišao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u pratnji gradonačelnice Anamarije Blažević.

Grad Pakrac  ima pisana rješenja za uklanjanje 21 ruševine, a gradonačelnica nam je najavila kako je u pripremi još 11 te se nada kako će one biti uklonjene već iduće godine. Dodala je kako troškove svih radova u cijelosti financira Ministarstvo obrane, Grad je osigurao smještaj i prehranu, a pomoć u sufinanciranju ponudila je i Županija. Inženjerci HV sav nepotreban građevinski materijal odvoze na građevinski deponij u Batinjanima dok će se dio građevinske šute iskoristiti za nasipavanje nerazvrstanih cesta.

„Otkako surađujemo, intenzivno s gradonačelnicom raspravljamo kako pomoći popraviti stanje sigurnosti u Pakracu, ali i vratiti stari sjaj. Ruševine nikako ne treba gledati, a posebno ne nakon 20 godina. Županija će i dalje ovom programu dati potporu, a ovo je dokaz da nacionalna, regionalna i lokalna razina mogu funkcionirati besprijekorno. Svi se želimo razvijati u turizmu, a ruševine sigurno nisu dobra slika grada. Siguran sam da će uz potporu Ministarstva obrane iduća godina biti godina finaliziranja ovih radova i nema nitko pravo zaustavljati takve projekte“, rekao je župan Tomašević.

Potvrđene su nam i lokacije s kojih će se ukloniti ruševni objekti. Uz dvije već uklonjene ruševine na Trgu dr. Ivana Šretera i Tomislavovoj ulici, uklonit će se i po jedna ruševina u ulicama Krndija, Frankopanska u Pakracu, Dalibora Duchača, Križnog puta, Vukovarskoj, Kneza Branimira, Augusta Cesarca, Ivana Meštrovića, Prolaz baruna Trenka i Trgu bana Josipa Jelačića te po dvije ruševine u ulicama Kalvarija, Ivana Gundulića i Frankopanskoj u Prekopakri.