Poslije blagdana Svih svetih inženjerija Hrvatske vojske počela je u Pakrac dovoziti mehanizaciju neophodnu za raščišćavanje pakračkih ratnih ruševina. Kako nam je rekla gradonačelnica Anamarija Blažević, konkretne aktivnosti bi trebale započeti u ponedjeljak 7. studenog, a prvi ruševni objekt koji će nestati s pakračkih ulica trebala bi biti kuća iza kapele sv. Ivana Nepomuka, na parkiralištu između stare gimnazije i pakračkog hotela. Nakon toga bi se nastavilo od centra grada (A. Cesarca, Kralja Tomislava) prema periferiji.

Grad ima pisana rješenja za uklanjanje 21 ruševine i gradonačelnica se nada da će tijekom studenog, ili možda koji dan duže, inženjerci HV ukloniti svih 21 što će ovisiti o zahtjevnosti rušenja, odnosno o opremljenosti mehanizacijom. Stoga nam popis tih objekata, inače prema novinarima vrlo korektna gradonačelnica, ali u najavama jako suzdržana, još nije dostupan, odnosno bit će nakon što inženjerci HV potvrde da su sposobni ih ukloniti sve ili bar većinu. Stoga nismo dobili niti potvrdu da će u ovoj akciji biti srušena „Grgurićka“ koja je na listi želja gradonačelnice, ali vjerojatno i gotovo svih stanovnika Pakraca.

Prema najavama, gradske službe bi tijekom studenog mogle proširiti broj rješenja o uklanjanju ruševina, odnosno napraviti to bar u narednih nekoliko mjeseci, pa se gradonačelnica Blažević nada da će na proljeće inženjerija Hrvatske vojske doći na još jednu akciju kojom bi s pakračkih ulica i trgova nestale i posljednje ratne ruševine.