Kako je najavljeno i na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Pakrac, od 2. studenog je javna rasvjeta Grada Pakraca počela u nekim pakračkim ulicama raditi po novom, produženom  režimu.

Kako smo saznali od Saše Lapaša, stručnog suradnika za infrastrukturu Grada Pakraca, radovi na prilagodbi novog režima su otpočeli i trebali bi završiti početkom idućeg tjedna do kada bi trebale biti prekopčane sklopke na svih 65 obračunskih mjernih mjesta javne rasvjete na području Grada Pakraca.

Javna rasvjeta podijeljena je u četiri zone, pa je prema tome i napravljen raspored režima rada. U takozvanoj A zoni u koju pripada centar grada s ulicama Matije Gupca, Bolničkom, Braće Radića, Petra Preradovića, Ivana Gundulića (donji dio) i Obale Petra Krešimira IV javna rasvjeta palit će se i gasiti sondom odnosnom prirodnom svjetlošću svih sedam dana u tjednu i gorjeti do svitanja kada je senzori gase, dakle palit će se i gasiti prema stvarnim potrebama, a ne prema fiksno utvrđenom satu.

U ulicama Ivana Gundulića (gornji dio), Matice hrvatske, Andrije Hebranga, Kalvarija, Krndija, Alojzija Stepinca, Nikole Šubića i Marina Držića (B zona) rasvjeta će se gasiti u noći s nedjelje na ponedjeljak u ponoć i paliti u 5 sati i tako 5 dana u tjednu do noći s četvrtka na petak. Vikendom (noć sa petka na subotu i večer sa subote na nedjelju) i u tom dijelu grada rasvjeta će se paliti i gasiti sondom (prirodna svjetlost).

Gašenje rasvjete u ponoć i ponovno paljenje u 5 sati ujutro svih sedam dana bit će u C zoni (Ulici radničko naselje, Badljevini, Prekopakri, Kusonjama, Španovici, Dragoviću, Ožegovcima, Branešcima i Omanovcu. U D zoni u koju pripadaju u Pakracu ulice Jana Žiške, Hrvatskih branitelja, Sedlar, Šeovački put, Matkovac i Gavrinica, zatim naselja Kraguj, G. Šumetlica, Branešci, D. Grahovljani, Ploštine, Donja i Gornja Obrijež, Veliki Banovac, Kapetanovo Polje, Batinjani, Toranj, Stari i Novi Majur te Gornji Sređani javna rasvjeta svih sedam dana u tjednu gasit će se u 22,30 sati i paliti u 5,30 sati.