Pakračanin i pastor Neven Klačmer, novi je predsjednik Kršćanske adventističke crkve u Hrvatskoj izabran 9. listopada na redovitoj sjednici Izvršnog odbora Kršćanske adventističke crkve i zamijenio dosadašnjeg predsjednika, pastora Dragu Mojzeša koji je preuzeo novu dužnost u višoj administrativnoj razini.

Kao najviše izvršno tijelo ovaj je odbor, u sastavu od trinaest članova, među kojima su vjernici različitih mjesnih crkava u Hrvatskoj, neki pastori te članovi uprave Crkve, velikom većinom glasova izabrao pastora Nevena Klačmera za novog predsjednika Hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve u razdoblju do izbornog sabora koji će se održati u svibnju 2018. godine.

Neven Klačmer rukopoloženi je pastor, rođen 1980. godine u Pakracu. Teološko obrazovanje stekao je na Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu, gdje je diplomirao 2004. godine. U proteklih dvanaest godina radio je u različitim sredinama kao pastor, ponajduže u Zagrebu, kraće vrijeme u Slavonskom Brodu i Karlovcu te crkvama u Hrvatskom zagorju. Rukopoložen je za pastora 2008. godine. U godinama 2009. - 2011. radi na osnivanju nove adventističke mjesne crkve u središtu grada Zagreba. Zadnje tri godine, od izbornog sabora 2013., služi kao izvršni tajnik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve, služeći vjernicima u Albaniji, Hrvatskoj i Sloveniji redovitim posjetama, radnim sastancima i službom tamošnjim crkvama kroz propovijedi i seminare. U toj službi posjećuje i crkve u iseljeništvu. Uz svoje pastoralne dužnosti višegodišnji je glavni i odgovorni urednik Adventističkog pregleda, glasila Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj.