8. sajam „Slavonski banovac“ koji se danas održava u središtu grada je već počeo. Dio od više 80 prijavljenih  izlagača na štandovima je svoju robu izložio i prodaja je započela još u 9 sati. Dio njih tek postavlja robu na jučer pripremljenim štandovima.

dsc_7245

Stigli su i gosti iz Slovačke koji već na štandu spremaju svoje delicije, a u punom pogonu je i kotao Udruge Mađara Pakraca koji kuhaju paprikaš.

dsc_7249

Prva službena sajamska manifestacija počinje u 11 sati stručnim predavanjem i okruglim stolom na temu „Program ruralnog razvoja i koraci kako doći do bespovratnih sredstava“ koje će biti organizirano u gradskoj vijećnici u dvorištu kurije Janković.

dsc_7248

Svečano otvorenje sajma će biti upriličeno u 13 sati u velikom šatoru koji je na središnjem gradskom trgu postavljen za ovu namjenu još jučer. U istom prostoru od 14 sati slijedi kulturno – umjetnički program, a od 15 sati u dvorištu kurije Janković započinje natjecanje kroz igre za djecu. Na istom mjestu iza 16 sati će se kroz igre natjecati i odrasli. U velikom šatoru će od 15,30 biti organizirano proglašenje pobjednika 7. županijskog natjecanja u kvaliteti meda.

Na Grahfestu 58 natjecatelja

Početak Grahfesta, za koji se prijavilo 58 natjecateljskih ekipa najavljen je za 16 sati, a očekuje se da će proglašenje pobjednika biti oko 20 sati kada će graha vjerojatno biti dovoljno za sve.

Sajam će biti zaključen u večernjim satima velikom koncertom Tamburaškog sastava „Begini“ od 21 sat, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Uz već spomenutu bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji, zatim zabavni park za djecu, vožnja kočijom gradskim ulicama kao i još neka iznenađenja.

dsc_7246