banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U Gradu Lipiku u tijeku je javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Grada Lipika koja će trajati do  27. listopada.

U povodu toga tijekom dopodneva u uredništvo Pakračkog lista su stigla dva otvorena pisma gradonačelniku Vinku Kasani, jedno vrlo emotivno, kojeg potpisuje Branka Miličević, a drugo grupa 40-tak stanovnika nastanjenih oko raskrižja sjeverne strane Školske ulice i istočne Ulice Alojza Stepinca. Sporno je više od 30-tak dijelova njihovih katastarskih čestica, sada u funkciji okućnica sa sadržajima ekonomskog dvorišta, voćnjaka i vrtova  na čijim se dijelovima prijedlogom novog lipičkog GUP-a predviđa u budućnosti izgradnja objekta predškolskog odgoja s pratećim vanjskim terenima (takozvana zona D4).

„U sprječavanju realizacije ovog, za nas iznimno štetnog, prijedloga nećemo se libiti ni različitih građanskih akcija, a prva će biti prosvjedni skup ispred Općine Lipik u utorak 18. listopada u 9 sati na kojem ćemo zahtijevati povlačenje ovog prijedloga“, pišu stanovnici spomenutog raskrižja u otvorenom pismu gradonačelniku.

Zamoljen za komentar gradonačelnik Kasana je rekao da ne vidi razlog za otvorena pisma i prosvjedne skupove jer je u tijeku javna rasprava i svi nezadovoljni prijedlogom do 27. listopada to mogu izraziti na predviđeni institucionalan način u okviru modela koje predviđa javna rasprava kao što je knjiga primjedbi i javni skup.

Ovo je prijedlog novog Generalnog urbanističkog plana. U raspravi se od nečega  moralo poći. No, to ne znači da će sve predloženo biti i konačno rješenje. Javna rasprava još traje, stručna tijela će po njenom završetku ocijeniti prijedloge i primjedbe građana, a končani sud će dati vijećnici, rekao je Kasana.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić