media-share-0-02-01-9e344ad78ec32b81be3735cc9f95df1dfe4334690e698203503e71cc69dac7db-picture

Ivko Bosanac, pakrački prometni policajac nastupio je na Memorijalu Šime Buzov - 6. natjecanju u spretnosti prometnih policajaca motociklista održanom 29. rujna na Policijskoj akademiji u Zagrebu u sklopu obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika sv. Mihovila. Ivko je u prezentaciji vještina i spretnosti na službenm motociklu BMW 1200 RT na za to unificiranom poligonu u konkurenciji 43 vozača iz policijskih uprava cijele Hrvatske osvojio izvanredno 4. mjesto i dokazao da je trenutno među najsposobnijim prometnim motociklistima državi. Rezultat je tim vrjedniji što je naš predstavnik ovo natjecanje odradio na posuđenom motociklu i bez mogućnosti treninga po unaprijed poznatim parametrima.

Istodobno se provjeravala pravilna uporaba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći zahtjevan poligon, natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a našu policijsku upravu je uz Ivka predstavljao i policijski motociklist iz Požege.

„Da mi je netko ponudio prije natjecanja 4. mjesto objeručke bih ga prihvatio, ali sada nakon svega nisam sretan. Napravio sam banalnu grešku na posljednjoj vježbi i dobio 5 kaznenih bodova koji su me, pretvoreni u vrijeme, za samo pet stotinki odvojili od pobjedničkog postolja.“

Ivku je ovo drugo natjecanje u karijeri. Na natjecanju održanom u Puli 2014. godine osvojio je treće mjesto dok je prošle godine smotra odgođena zbog tragične smrti policajca Šime Buzova koji je život izgubio dok je putovao baš na natjecanje pa od tada ovaj ispit spretnosti i sposobnosti nosi njegovo ime.

„Probat ću se dogodine popeti na sam vrh, znam što govorim iako je to teško ostvarivo jer Zagrepčani vježbaju na poznatom poligonu, Splićani također, Osječani isto, pa kad se uzme u obzir da svaka uprava daje dva vozača jasno je s kakvim hendikepom ulazim u utrku. Povrh toga svi oni imaju i kvalifikacije unutar Uprava gdje dva najspretnija vozača idu na ovo natjecanje pa onda možete zaključiti kako je teško doći do medalje“, završio je Bosanac.

wp_20160929_12_38_31_pro