Unatoč sve većem broju prodavaonica iz trgovačkih lanaca navika trgovanja na pakračkoj tržnici ne jenjava, a naročito je živo početkom jeseni i sezoni pripravljanja zimnice u što smo se uvjerili i jučer. Ta navika nije izumrla kao niti običaj i potreba kod znatnog broja građana da još uvijek na tržnicu dolaze biciklom, što je s ekološkog i zdravstvenog stanovišta  izuzetno pohvalno. No, problem je što na cijeloj tržnici kao niti u blizini ne postoji stalak za odlaganje bicikla, pa su biciklisti primorani svoje bicikle odlagati posvuda, često i na način da ometaju ostale posjetitelje.

To je problem i inače u gradu, posebno na najfrekventnijim dijelovima i mjestima okupljanja građana.  Biciklista je sve više, a stalaka za odlaganje sve manje.

Ne radi se o velikoj investiciji već o organiziranosti. Stoga bi gradske službe trebale na tome poraditi, kako bi građani dobili dodatni poticaj za korištenje biciklista, a posjetiteljima ostavili dojam suvremenog grada koji građane potiče na ekološku orijentaciju u gradskom prometu.

Kako je to izgledalo jučer na pakračkoj tržnici pogledajte u ovoj fotogaleriji.

dsc_6659

dsc_6658

dsc_6660

dsc_6661

dsc_6663

dsc_6662