„U tijeku su završni radovi na izgradnji Doma hrvatskih branitelja u Lipiku i kroz desetak dana očekujemo tehnički prijem nakon čega bi započeo proces stavljanja objekta u funkciju. O tome će danas u Lipiku donijeti odluku Upravno vijeće, prvenstveno o broju osoba koje će se zaposliti u startu s području Pakraca i Lipika i na tome je upravo naglasak jer je ovo područje  imalo veliku ulogu u Domovinskom ratu i podnijelo veliku žrtvu. Dom će biti  ponos hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, ali će biti i gospodarski subjekt. U prvoj fazi će to biti desetak radnih mjesta onih struka koje će biti najpotrebniji za funkcioniranje takve ustanove, a njenim narastanjem će rasti i broj zaposlenih“, izjavio je Tomo Medved, tehnički ministra branitelja nakon što je jutros obišao gradilište Doma hrvatskih veterana u Lipiku i sastao se s članovima Upravnog vijeća ove ustanove.

Kada će Dom započeti s  radom?

Onog trenutka kada dobijemo sve neophodne papire o tehničkoj ispravnosti objekta idemo s natječajem za zaposlene, te procedura izbora korisnika čime počinjemo i formalni rad ustanove.

Tko će biti korisnici?

Obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidi Domovinskog rata i hrvatski branitelji s područja cijele Hrvatske. Kandidata ima jer usluga koju će dobiti u Domu je  jedinstvena jer je to prvi takav objekt u Hrvatskoj i njegovim stavljanjem u funkciju uvelike ćemo doprinijeti skrbi o populaciji o kojoj skrbi Ministarstvo branitelja.