Pakrac je danas domaćin 6. Sportskih susreta branitelja iz redova policije RH. Na njima će se natjecati u malom nogometu, kuglanju, šahu streljaštvu i belotu oko 300 sudionika iz 14 policijskih braniteljskih udruga iz Novske, Vukovara, Siska, Virovitice, Imotskog, Petrinje, Osijeka, Daruvara, Slavonskog Broda, Kutine, Požege, Garešnice, Čazme i Pakrac -Lipika. Pakrački branitelji s oko 30 natjecatelja su zastupljeni u svim disciplinama.

DSC_6115

Natjecanja se do 15 sati održavaju u sportskoj dvorani, gradskom stadionu, kuglani i streljani u Dobrovcu, a proglašenje pobjednika i podjela nagrada bit će održana u 15 sati u restoranu na lipičkim bazenima.

Otvarajući igre sudionike su pozdravili u gradu heroju lipički gradonačelnik Vinko Kasana, dožupan Ferdinand Troha,  Marijan Smerlić, predsjednik Zajednice udruga hrvatske policije, Miroslav Vacek, izaslanik ministra branitelja  te Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU. Svi oni su govorili o značaju hrvatskih branitelja te o Pakracu i Lipiku kao mjestima s velikim doprinosom u obrani Hrvatske podsjećajući da je u Pakracu počeo Domovinski rat i završila operacija „Bljesak“. Igre je otvorila Dragica Želimorski, predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja Pakraca i Lipika i majka policajca.

Pokrovitelj igara je Ministarstvo branitelja, a organizator je Udruga hrvatske policije iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik čiji je predsjednik Miroslav Ivančić  poželio sudionicima ugodan boravak u našoj sredini  pozvavši da dođu opet.

3