"Kad jednom posjetite ovo prekrasno mjesto u brdovitoj Slavoniji, zasigurno ćete navratiti opet". Sažetak je to u jednoj rečenici petominutnog priloga emitiranog jučer na Hrvatskoj televiziji u sklopu emisije Ljetna panorama koja se bavi turističkim potencijalima širom Hrvatske. Uz kratko predstavljanje osnovnih sadržaja, jer je sve mogućnosti i potencijal nemoguće sažeti u minutu ili dvije, poziv svakom gostu koji se nađe u prilici da posjeti ovaj pakrački biser kontinentalnog turizma uputila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i tom prilikom primijetila da je na Omanovcu sve više stranih registarskih tablica što ukazuje da se turistička priča razvija u pravom smjeru. Pohvalno se o potencijalima izrazio i streličar Kuna Zoran Petrović pojasnivši kako se u sportske svrhe može iskoristiti podatan okoliš oko planinarskog doma što i potvrđuju brojne sportske priredbe međunarodnog karaktera organizirane baš ovdje na obroncima Psunja. Najsimpatičniji odgovor na upit kako djeca doživljavaju Omanovac pred kamerama je dao Lovro Nagy pomalo "kulerski" poentiravši: "Zna biti dobro...".

Petominutnu promociju uljepšao je i mladi bračni par iz Nizozemske, već desetljeće naseljen u okolici Pakraca: "Putovali smo svijetom, vidjeli dosta toga, no mir i opuštenost koju smo ovdje pronašli nismo imali priliku doživjeti. Čist zrak i dragi ljudi, što tražiti više..."

Možda se i može tražiti više, no sudeći po izjavama i kratkim porukama odaslanim širom Hrvatske, svakom tko je ove srijede od 17.15 sjedio pred TV ekranom postalo je jasno - ako samo jednom dođe na Omanovac, vratit će se opet.